Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Allan Jakobsen

Allan Jakobsen

”Højskolen har en vigtig funktion, når den kan hjælpe med at stille spørgsmålene, som vi skal bruge et liv på at besvare.”

Allerede da Allan kom på efterskole vidste han, at han gerne ville beskæftige sig med de store spørgsmål i livet. Da han senere på højskole, opdagede han både kærligheden til undervisning og til reflektion, og efter sin kandidat i religionshistorie og filosofi, ledte det til en karriere som studievejleder. Efter at have brugt et par år på Roskilde og Københavns universiteter, blev Allan viceforstander på Ollerup, hvor han i dag er skiftet til at være underviser. Det passer Allan fremragende, fordi det netop er kontakten, samtalen og reflektionen hos eleven, der er Allans drivkraft.

”Den klassiske foredragsform er lidt envejs, men det er OK, fordi vi tager spørgsmålene og diskussionen, og fordi man møder hinanden til frokost og i aftenstuen, så samtalerne ikke stopper udenfor undervisningen.”

Allan elsker samtalen. Som mentoransvarlig og studievejleder på Ollerup passer det derfor helt perfekt, at Allans superpower er at lytte. At stille de rigtige spørgsmål, lede til eftertanke og ikke kun skubbe elever videre til uddannelse, men også til glæde, mening og forhåbentlig et tilfredsstillende liv efter højskoleopholdet. Det lyder måske som en stor opgave – men her kan lige nøjagtig religionsvidenskaben og filosofien være til hjælp, og der er Allan ekspert.

Allans evne til samtale og vejledning er udsprunget af netop lysten til at sætte større tanker i gang. Selvom det måske lyder lidt højtideligt, er reflektionen også et træningsredskab og et legetøj, når man bruger det i andre sammenhænge, og derfor vil du indimellem kunne fange Allan i en filosofisk, religionsvidenskabelig undersøgelse af nogle af de drivende temaer i en række fantasy-universer. Selvom hovedpersonerne i Harry Potter, Ringenes Herre eller Game of Thrones måske ikke findes i den almindelige forstand, er der nemlig ofte dele af deres grundlæggende livsvilkår, man sagtens kan overveje. Og hvis du synes, det måske lyder en smule tørt at diskutere både filosofi og fantasy, kan du tage den helt med ro. Det er alt, alt andet end kedeligt.

”At plante et frø og håbe det vokser… Det er egentlig det, jeg gerne vil. At eleverne tænker: ’Der fik jeg faktisk virkelig noget med – også selvom de først opdager det 10 år senere.”

  • Kandidat i Filosofi og Religionsvidenskab fra Københavns Universitet
  • Tidligere viceforstander i over 3 år
  • Studie- og karrierevejleder på Roskilde Universitet
  • Leder i studievejlederteam på Københavns Universitet
  • Underviser i Verden og Mig og Sang og Fortælling
  • Mentor- og vejledningsansvarlig for Ollerup Gymnastikhøjskole

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup.