Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Rytme & Dans

det til at se nemt ud styr på teknikken den bedste undervisning dit livs oplevelse det bedste fra begge verdener

Vil du have alt det, dans og rytme kan give dig? Sigter du efter Verdensholdet eller livet som professionel danser, vil du gerne opleve flere genrer, vil du udfordre dig selv med noget nyt, eller vil du bare lave fed gymnastik?

Det er her, det foregår.

Rhythm and dance
Rytme og dans
Flow, teknik og æstetik

Flow, teknik og æstetik

Ollerup har en lang og stolt tradition for rytmegymnastik, men har også dansen i skarpt fokus. 

De to genrer er gode venner. Begge sider handler om bevægelse, styrke, koordination og smidighed, de sammenkobler teknik og æstetik, gør dig stærk og mere hjemmevant i din krop, og giver dig ikke kun kontrol over dine bevægelser, men også en bevidsthed omkring dine bevægelsers udtryk. Begge dele er fantastiske.

Om efteråret på Ollerup kan du smage på det bedste fra begge verdener, og igennem dine fokusfag vælge hvordan du skruer dit skema sammen – om du vil dykke dybere i dansens eller rytmens universer, og vi garanterer dig, at kombinationen af de to, gør dig dygtigere til begge.

Måske sigter du efter Verdensholdet eller livet som professionel danser, måske vil du gerne  opleve flere genrer, udfordre dig selv med noget nyt eller “bare” lave fed gymnastik. 

Det er her, det foregår.

Her kan du virkelig udvikle dit flow, dine bevægelser og dine evner – uanset hvor, du starter fra.

Landsstævne 2025

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Efteråret 2024 vil du, ligesom Foråret 2025, få mulighed for at deltage i både Ollerups opvisninger og hele højskoleoplevelsen til DGI Landsstævne 2025

Mere information følger snarest – og du kan roligt begynde at glæde dig!

Rhythm Camp
Slider_rytme dans_2J7A4105
Afspil video

TESTIMONIALS

HVad kommer du til at opleve

Det bedste af begge verdener

Du bliver trænet, udfordret  og inspireret af vores virkelig dygtige undervisere på begge linjer. Det kommer ikke alene til at udvide din horisont og din teknik som udøver, men også som instruktør eller koreograf. Vi udforsker forskelle og fællestræk, og afprøver dem allesammen i praksis, så du bliver endnu mere bevidst om kvaliteten i de forskellige bevægelser – og hvilken retning din træning skal gå. Vi reflekterer, afprøver og gentager, så du kommer stærkere og klogere derfra – uanset hvor, du bagefter vil hen.

På Ollerups Rytme/Dans-linje får du:

 • Exceptionel rytme- og danseundervisning fra fabelagtige undervisere.
 • Mulighed for praktisk undervisningserfaring gennem en praktikperiode på efterskole
 • Venner, der brænder ligeså meget for gymnastikken, som du gør
 • Et bredt bevægelsesteoretisk grundlag for den praktiske træning
 Igennem dit hovedfag får du altså begge dele, og i dine fokusfag får du mulighed for at fokusere og specialisere dig i netop det, der sætter ild i dine drømme. Du skal altså ikke være nervøs for at få for meget af det ene eller det andet – det bestemmer du nemlig selv.
Dit udbytte

Sådan kan dit skema se ud

Rytme og Dans bliver omdrejningspunktet for din hverdag. Du kommer til at fylde dit skema med træning i bevægelse, genrer, udtryk, håndredskaber og alt det, både rytmen og dansen kan give dig. Dernæst får du, gennem dine fokusfag, mulighed for enten at nørde i dybden indenfor din præference indenfor dans eller rytme.

Du kan også vælge at sammensætte dit skema på tværs af linjer, og supplere dit hovedfag med f.eks.:

 • Styrketræning (fokusfag)
 • Tumbling (fokusfag)
 • Dans (fokusfag)
 • Rytme (fokusfag)
 • Strik (valgfag)
 • Fotografi (valgfag)
 • … Og meget, meget mere.
Centrum for din hverdag er den træning, du vælger som hoved- og fokusfag. Og faktisk kan du i efteråret få et ugentligt modul mere med netop dit yndlingsfag end i foråret.

Resten af dit skema består desuden af en række Højskolefag og Valgfag. Se et eksempel på skema lige her.

Hvad består de forskellige fag af?

På Ollerups rytmiske gymnastiklinje får du:

 • Rytmeundervisning og -undervisere i absolut særklasse
 • Brede og dybe bevægelsesteoretiske og praktiske kompetencer i rytmisk gymnastik
 • Mulighed for at udvide dit ophold med en lederuddannelse i idræt og gymnastik
 • Et socialt miljø, der brænder ligeså meget for gymnastikken, som du gør

Og så får du alt det, vi har opbygget igennem 100 års gymnastik. Siden 1920 har Ollerup været på forkant med gymnastikkens udvikling, og med de dygtigste trænere, fantastiske faciliteter og et århundredes erfaring i at skabe fællesskab gennem idræt, får du alt det, gymnastikken kan give dig.

Vi er Ollerup – og Ollerup er gymnastik.

Danselinjen er for dig, der elsker at danse, og gerne vil tage det 3 nøk opad. Den er til dig, der gerne vil finde ud af, hvad du kan gøre med din krop. Dig, der ønsker at blive dygtigere til at bevæge dig. Og dig, der ønsker at blive rytmisk og teknisk dygtig, imens du nyder verdens bedste højskoleliv på verdens ældste gymnastikhøjskole. 

 På danselinjen bliver du eksponeret for en lang række forskellige dansegenrer og -teknikker. Du får tid til at gå i dybden med detaljer, skabe nye forståelser og få skarp, motiverende undervisning i fantastiske omgivelser. Kort sagt får du:

 • Undervisning af erfarne, professionelle dansere
 • Ollerups helt fantastiske faciliteter 
 • Erfaring i at undervise på et teknisk højt plan
 • Bredere og dybere forståelse af dansens mange elementer
 • En rytmisk, teknisk dygtig og fysisk stærk krop
 • Høj kvalitet og udvikling i hver eneste træning

FAQ

Hvorfor skal jeg vælge Rytme & Dans på Ollerup?

Hvis det sitrer i dig for at prøve højskolelivet, komme ud på dybt vand, møde fantastiske mennesker, og hvis du elsker rytme eller dans, så besøg os.

Så ser du selv, hvorfor lige netop Ollerup er det, du drømmer om.

Du får verdens bedste dagligdag, fantastisk undervisning, og så får du Ollerup med i bagagen. Et netværk af spændende mennesker, som du har lært at kende igennem dit ophold, som er ligeså nysgerrige som dig. Vi er den første af vores slags, og i et århundrede har vi hjulpet nysgerrige, forvirrede, passionerede og vidt forskellige, unge mennesker med at finde en plads i fællesskabet igennem gymnastik. Gennem træninger, skiture, grineflip, vabler, fællessang, frustrationer, glæder, svedigt træningstøj og alt det, der følger med højskolelivet. Ollerup er 100 års historie, 250 par H2O-klipklappere i spisesalen og 200 vandflasker ved Arenaens væg. Ollerup er bevægelse, og hvis du gerne vil rytmen, dansen og fællesskabet, er Ollerup helt sikkert også noget for dig.

Vi glæder os til at se dig.

Rytme på Ollerup

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning