Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Akademiet

Vi er sammen svedige grineflip dit personlige heppekor 150 par klipklappere i spisesalen... fælles den første af vores slags ligesom dig Ollerup

Akademiet er for dig, der er klar til at sætte dig mål – og nå dem. Her bliver du stærkere fysisk og mentalt, imens fællesskabet og undervisningen gør dig til en bedre udgave af dig selv.

Sundhed og fitness

Om Akademiet

Ollerup Akademi hviler på 100 års erfaring i fysisk træning, personlig udvikling og fællesskab. Vi ved, at man finder sine venner under pres, hvad oplevelser kan gøre og vi ved, hvordan vi får dig til at rykke dig. Både fysisk og psykisk. Både i undervisningen og i fritiden får du de perfekte rammer til at udvikle dig, teste dine holdninger og nå dine mål. 

Med undervisning fra MMA-kæmpere, eks-militærfolk, certificerede eksperter i fysisk træning, ernæring og formidling og en række spidskompetente gæsteundervisere, bliver du hvirvlet ind i en hverdag, hvor det eneste pensum, du har, er det, du vælger. Du får sved på panden, vabler på hænderne og tid til at tænke dig om – og det kan rykke bjerge. Det ved vi.

Hvis det lyder som noget for dig, har du fuldstændig ret.

Herunder finder du de forskellige fag, du kan vælge på Ollerup Akademi. 

Efterår

I efteråret har du linjefag, fokusfag og valgfag – foruden de obligatoriske højskolefag. Linjefaget er dit hovedfag og fylder mest i dit skema, imens dine fokusfag giver dig mulighed for at dykke dybere i din linje, eller kombinere fag på tværs af linjer. Du kan altså kombinere på tværs af alle skolens fokusfag og sammensætte dit skema, så det passer perfekt til dig.

Elever i efteråret får desuden mulighed for at certificere sig som Hubster, personlig træner, springtræner, livredder og meget, meget mere. Du kan læse mere om linjefagene herunder, finde valgfagene her, og lære mere om vores højskolefag her.

Forår

I foråret har du linjefag, valgfag og højskolefag. Linjefaget er dit hovedfag, og fylder mest i dit skema. Med 5 ugentlige moduler får du dit linjefag hver dag, og al den specialiserede træning, du kan ønske dig.

Hvor vi i efteråret har to studieture – en adventure-præget og en skitur, har vi i foråret en fælles skitur og mulighed for en rejse med kammeraterne fra Gymnastikhøjskolen. 

Du kan læse mere om linjefagene herunder, finde valgfagene her, og lære mere om vores højskolefag her.

Akademi_test
Afspil video

TESTIMONIALS

Dit udbytte

Sådan kan dit skema se ud

Dine valgmuligheder vil, som du ser ovenfor, se forskellige ud, alt efter om du vælger forårs- eller efterårssemesteret. I skemaet til venstre ser du et eksempel på et almindeligt ugeskema i efteråret, hvor du selv kan udfylde hovedfag, fokusfag, sportsfag og valgfag. Du kan f.eks. vælge Sundhed & Fitness, hvor du supplerer med:

 • Certificering til personlig træner (EREPS lvl 4)
 • Adventure / Outdoors
 • Svømning
 • Fotografi

Centrum for din hverdag er den træning, der hjælper dig mod dine mål. Og faktisk kan du i efteråret få spring hver eneste dag plus et ugentligt modul mere i springcenteret end i foråret.

Resten af dit skema består desuden af en række Højskolefag og Valgfag. Elever på Politikurset vil opleve et ugeskema, der inkluderer flere fag, som sigter specifikt mod Politiskolens optagelsesprøve. Disse fag vil som udgangspunkt erstatte højskolefagene.

Hvad består de forskellige fag af?

Sundhed & Fitness er et specialiseret kursus i hvordan, du træner korrekt, effektivt og vedvarende. Vi har et helhedssyn på “Sundhed”, fordi vi ved, at din krop og din psyke hænger sammen, og du har større chance for succes, hvis din motivation strækker sig længere end fitness-centeret.

Du lærer om anatomi, teknik, ernæring, kommer væk fra internettets væld af pseudoekspertise og får videnskabeligt funderet ekspertise, som kan hjælpe dig med at blive og forblive sund i fremtiden. Samtidig får du mulighed for at tilegne dig  den fornødne viden og certificering til at blive uddannet personlig træner med et EREPS-certifikat på niveau 4. Her bliver du i stand til at varetage, monitorere og motivere andre til også at opnå deres mål.

På vores 12-ugers Politikursus, bliver du forberedt til alt det, du vil opleve både til Politskolens optagelsesprøve, til din tid på Politiskolen og til det efterfølgende liv i uniform. Du bliver klædt teknisk og fagligt på til at bestå prøverne, får et realistisk indblik i den kurs, du sætter dig og får undervisning i de fag, du oplever på Politiskolen.

Heriblandt har vi både:

 • Magtanvendelse v. tidligere UFC-kæmper
 • Samarbejde og gæsteundervisning af aktive politiofficerer
 • Specialiseret danskundervisning, rettet mod Politiskolens optagelseskrav
 • Fysisk træning, der sikrer dig den optimale form.

Vi har lang erfaring i at sende mennesker præcis som dig veloplyste og veludrustede til Politiskolens optagelseskrav, og det er traditionelt også gået dem godt. Det er faktisk gået så godt, at vi stadig idag har en optagelsesrate på lige knap 100% blandt de elever, der efterfølgende vælger at tage Politiskolens optagelsesprøve.

Hvis du gerne vil ind til Politiet – så er du kommet til det rette sted.

Projektleder er en udvikling af vores tidligere Hubsterlinje. I stærkt samarbejde med stærke partnere, vi snart kan annoncere, lærer vi dig at skabe, udvikle, koordinere og afvikle idrætsevents, så du får erfaring i hele processen. Hvert år arrangerer vi adskillige begivenheder lokalt på højskolen, og dem vil du blive engageret i. Derudover kulminerer semesteret traditionelt i et større event, hvor netop du får overrakt tøjlerne og kan føre en større begivenhed fra idé til virkelighed.

Du bliver både undervist i:

 • Marketing og psykologi
 • Idéudvikling
 • Projektstyring
 • Logistik
 • At være klar, når det uforudsete sker

Der sker noget med mennesker første gang, de får en mikrofon i hånden overfor en større folkemængde. 

Hvad sker der med dig?

360 er Akademiets nyeste linje. Her afsøger du dine grænser, sætter dig under pres og lærer at forstå dig selv og dine reaktionsmønstre. Du vil opleve ekstreme situationer, få tid til at reflektere over dem og få de redskaber, der gør dig stærkere. 

Her lærer du at tage kontrol over dine følelser, udforske og teste dine holdninger og at forstå, at du kan meget mere, end du tror. 

Du vil bl.a. opleve:

 • Ekstremsporter som fx faldskærmsudspring og windsurfing
 • Psykologi
 • Presture
 • Filosofi
 • og meget, meget mere.

Hvis du er nysgerrig på, hvor dine grænser i virkeligheden ligger, hvad du er i stand til, og hvordan du reagerer, når det brænder på – så er 360-linjen det perfekte valg for dig.

Hvad skal du vælge?

Det kan være svært at vælge, når der er SÅ mange forskellige muligheder.
Derfor har vi her sat alle vores fag og events op overfor hinanden, så du kan vælge det højskoleophold der passer dig bedst!

Fag/Events Forår Efterår Helt år
Dans
Powertumbling
Tumbling X
Rytme
Sundhed og Fitness
TeamGym
360°
Styrketræning for Gymnaster
ProjektDesign
Politi
Spring (Hovedfag)
Rytme & Dans (Hovedfag)
Europatur: CPH, Berlin og Prag
Solrejse: Surf i Marokko
Skitur i Alperne
Skitur i Norden
DGI Landsstævne
Cirque de Ollerup
OD-dag
FACEOFF i Boxen
Olympen Live

FORÅR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. Etiam sagittis nunc in dolor sollicitudin, nec rhoncus mauris cursus. Maecenas sit amet nisl euismod, lobortis leo vel, consectetur libero. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. 

EFTERÅR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. Etiam sagittis nunc in dolor sollicitudin, nec rhoncus mauris cursus. Maecenas sit amet nisl euismod, lobortis leo vel, consectetur libero. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. 

Kom på besøg - Book en rundvisning