Bliv klar til Ollerup

Hvordan forbereder man sig på at tage på idrætshøjskole? Det starter med idræt – og meget gerne i god tid. 

Powertumbling

En hverdag med mange fysiske fag

Som elev på Ollerup har du fysiske fag hver dag, og det er derfor en klar fordel for dig, hvis du er i form, når du begynder dit ophold. Træner du allerede jævnligt? Bliv ved med det!
Hvis du til gengæld skal i gang med at træne, så start i god tid inden dit ophold. På den måde kan du stille og roligt bygge din form op uden at overbelaste muskler og led.

Vi oplever, at nogle ankommer med ubehandlede skader, og derfor ikke kan deltage i de fysiske dele af hverdagen i opholdets første del. Det er naturligvis ærgerligt for dem, men også for fællesskabet blandt de andre. Derfor er det vigtigt, at du gør noget ved dine fysiske udfordringer inden, du kommer – om ikke andet, så der findes en klarhed og tidshorisont over skaden.

Vi opfordrer dig derfor til at forberede dig fysisk til opholdet her på Ollerup med en alsidig træning. Er man aktiv som gymnast, danser eller andet, så klarer man oftest springet ganske fornuftigt. Hvis man ikke har været aktiv længe, vil det være en stor personlig fordel at starte med at løbe nogle gange om ugen samtidig med, at man måske går i motionscenter. Her er det specielt vigtigt at huske kropsstammen og vippebrættet for at undgå ankelskader.

Lad være med at begynde 14 dage inden opholdet – start tidligere! 

Det handler om, at din krops muskler og sener har brug for tid til at blive stærke. Det kan være fristende at give den bundgas i 3 uger, men så er chancen ret stor for, at du kommer på højskole med en skade – og det ville virkelig være en skam!

Vi glæder os til at se dig!