Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Gymnastik på Ollerup

Vi er sammen svedige grineflip dit personlige heppekor 150 par klipklappere i spisesalen... fælles den første af vores slags ligesom dig Ollerup

I mere end 100 år har Ollerup været på forkant med gymnastikkens udvikling. Du får en million oplevelser med, når du starter her, og vi garanterer dig:

 • Undervisere i topklasse,
 • De vildeste faciliteter og
 • Historier, du kommer til at huske resten af livet

Vi er der, hvor Gymnastikken er på vej hen, og vi har dine nye bedste venner med.

Er du klar?

Sundhed og fitness

Om Gymnastikhøjskolen

Ollerup er den første af sin slags. Selvom Grundtvig startede den første folkehøjskole længe før vi kom til, var Ollerup nemlig den første, som blev grundlagt på kærlighed til gymnastikken. Da Ollerup blev skabt i 1920 af den karismatiske og excentriske Niels Bukh (1880-1950) var formålet at skabe en gymnastikhøjskole, som skulle gå forrest. Som skulle skabe idrætsfællesskaber, udvikle mennesker og gymnastikken sammen og som skulle være et sted, man altid vil vende tilbage til.

Vi har mange missioner, men vores første og største er at lave præcis den gymnastik, du drømmer om, imens fællesskabet, undervisningen og vores helt specielle højskoleboble viser dig, hvem du er og hvad, du kan opnå – uanset om du starter som nybegynder eller på eliteniveau. 

Landsstævne 2025

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Efteråret 2024 vil du, ligesom Foråret 2025, få mulighed for at deltage i både Ollerups opvisninger og hele højskoleoplevelsen til DGI Landsstævne 2025

Mere information følger snarest – og du kan roligt begynde at glæde dig!

Efterår

Dine muligheder for at vælge fag i efteråret, er større end i foråret. Først vælger du dit hovedfag – Spring eller Rytme & Dans – og dernæst vælger du fokusfag og valgfag. Her får du mulighed for at vælge mellem bl.a.:
 • Powertumbling
 • Fitness
 • TeamGym
 • Tumbling X
 • Rytme og
 • Dans
Det betyder, at du fx kan vælge enten at fylde dit skema med tumblingfag, kan kombinere din passion for TeamGym med Powertumbling, supplere generel spring med Rytmisk gymnastik og  styrketræning og meget, meget mere. Du kan altså sammensætte dit skema, så det passer perfekt til dig, uanset om du ønsker en specialiseret eller bredere træningsprofil. Elever i efteråret får desuden mulighed for at certificere sig som projektleder, personlig træner, springtræner eller livredder.
Du kan læse mere om hovedfagene herunder, finde valgfagene her, og lære mere om vores højskolefag her.
Spring
Afspil video

TESTIMONIALS

Hvad skal du vælge?

Det kan være svært at vælge, når der er SÅ mange forskellige muligheder.
Derfor har vi her sat alle vores fag og events op overfor hinanden, så du kan vælge det højskoleophold der passer dig bedst!

Fag/Events Forår Efterår Helt år
Dans
Powertumbling
Tumbling X
Rytme
Sundhed og Fitness
TeamGym
360°
Styrketræning for Gymnaster
ProjektDesign
Politi
Spring (Hovedfag)
Rytme & Dans (Hovedfag)
Europatur: CPH, Berlin og Prag
Solrejse: Surf i Marokko
Skitur i Alperne
Skitur i Norden
DGI Landsstævne
Cirque de Ollerup
OD-dag
FACEOFF i Boxen
Olympen Live
Dit udbytte

Sådan kan dit skema se ud

Hvis du I efteråret vælger Spring som hovedfag, kan du specialisere dig gennem dine fokusfag:

 • Powertumbling
 • TeamGym
 • Tumbling X
 • Du kan desuden supplere din springtræning med rytme- eller styrketræning for gymnaster

Centrum for din hverdag er den træning, der hjælper dig mod dine mål. Og faktisk kan du i efteråret få spring hver eneste dag plus et ugentligt modul mere i springcenteret end i foråret.

 Eksemplet på et ugeskema til højre er vejledende, og kan naturligvis ændre sig en smule, men er en retvisende fordeling af ugen i de kommende semestre – både i foråret og i efteråret.

Hvad består de forskellige fag af?

Tumbling X er vores brede springfag, og basis for Springlinjen. Igennem både forlæns og baglæns banespring, tekniktræning i stortrampolin, trampet og på powertrack, får du præcis det, du har mest brug for. Vi er vant til både elitegymnaster og dem, der gerne vil prøve nye udfordringer, så du er aldrig alene på netop dit niveau.

Om du har ambitioner om en plads på Verdensholdet, kæmper med halvanden skrue eller aldrig har været i et springcenter før, gør ingen forskel – du er velkommen. Du bliver uden tvivl dygtigere og du kommer til at føle dig helt hjemme på Tumbling X.

I efterårets hovedfag Rytme & Dans får du mulighed for at kombinere den ægte, rene rytmiske gymnastik med dansens flow og bevægelsesmønstre. Det betyder, at du får en bredere motorisk ekspertise, som i vores klare erfaring er en stor fordel, uanset om det er dansen eller rytmegymnastikken, der især har din interesse.

Du kan altså vælge at bruge størstedelen af din tid på præcis det, du allerhelst vil dygtiggøre dig indenfor. Hvis du i forvejen elsker dansens flow og udtryk, får du en dagligdag hvor dansen fylder mest, imens du bliver dygtigere af at få gymnastikkens struktur og  æstetik at arbejde med. Omvendt kan du som rytmegymnast få dansens flow og æstetik, og samtidig få lejlighed til at dykke dybt i rytmegymnastikkens teknikker. På begge sider af Rytme & Dans finder du erfaringer og kompetencer, der løfter dig til nye niveauer.

TeamGym er blandt de mest klassiske og fremherskende discipliner i især nordisk konkurrencegymnastik. Med faste momenter, strukturerede omgange og ranke koreografier, er det holdgymnastikkens fedeste konkurrence.

Med et Olleruplogo på brystet bliver du en del af et veltrænet og fasttømret hold, som du får flere muligheder for at konkurrere med i sæsonens konkurrencer. Vi har før vundet EM – vil du være med næste gang?

Powertumbling er springgymnastikkens Formel 1. Væk med trampoliner og rytme, og ind med whipbacks, transitioner og vanvittige baglænsspring på fiberbane. Her har du 8 “touches” til at rotere så vildt, højt og kontrolleret, du kan – og vi lover dig, det er fedt!

Vi er vant til både nybegyndere og landsholdstumblere, så du bliver mødt på dit niveau og får de øvelser, der løfter dine spring til det næste niveau.

 

Skift indhold

Rytme

FORÅR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. Etiam sagittis nunc in dolor sollicitudin, nec rhoncus mauris cursus. Maecenas sit amet nisl euismod, lobortis leo vel, consectetur libero. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. 

EFTERÅR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. Etiam sagittis nunc in dolor sollicitudin, nec rhoncus mauris cursus. Maecenas sit amet nisl euismod, lobortis leo vel, consectetur libero. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. 

Kom på besøg - Book en rundvisning