Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

ET ÅRHUNDREDES GYMNASTIK

Vi er sammen svedige grineflip dit personlige heppekor 150 par klipklappere i spisesalen... fælles den første af vores slags ligesom dig Ollerup

Ollerup startede med gymnastikken. Gennem  mange generationer har vi udviklet os til at være et samlingspunkt, et fællesskab og en vejviser for de unge mennesker, vi lever med og for – men vi har aldrig glemt, hvor vi kommer fra.

Efter Ollerup
Om Ollerup

Hvad er Ollerup?

Ollerup er den første af sin slags. Selvom Grundtvig startede den første folkehøjskole længe før vi kom til, var Ollerup nemlig den første, som blev grundlagt på kærlighed til gymnastikken. Da Ollerup blev skabt i 1920 af den karismatiske og excentriske Niels Bukh (1880-1950) var formålet at skabe en gymnastikhøjskole, som uden at gå på kompromis med den folkeoplysende dannelsestradition skulle fokusere på idræt og på at uddanne ledere til det frivillige foreningsliv. Netop gymnastik, livsoplysning og foreningsliv har været Ollerups vigtigste grundpiller – og selvom der er løbet meget vand igennem åen i de sidste 100 år, er det stadig vores formål.

 

I dag er det nemlig stadig skolens livsopgave at forene idræt, samfund og demokrati, og at danne og uddanne eleverne til at være både idrætsudøvere og medborgere. At samle unge mennesker og gennem idræt og fællesskab gøre dem klogere på sig selv, på hinanden og på demokratiet. Det lyder måske lidt højtflyvende, men det er det faktisk ikke. Det er, ligesom Ollerup selv, en sammensmeltning af levende historie, ambitioner og håb for fremtiden. Mange af vores bygninger er mange generationer gamle, men i andre er malingen ikke tør endnu – for sådan er Ollerup.

 

Selvom vores grundpille er gymnastik, er Ollerup nemlig bygget på og udviklet af hver enkelt elev, der giver vores gymnastikhøjskole liv.

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup. 

Kom på besøg - Book en rundvisning