Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Ollerups Elitehold

Vi er sammen svedige grineflip dit personlige heppekor 150 par klipklappere i spisesalen... fælles den første af vores slags ligesom dig Ollerup

I over 100 år har Ollerups Elitehold inspireret og engageret, når vi har taget dansk gymnastik med verden rundt. Lær mere om os her.
Efter Ollerup
Efter Ollerup

Ollerups Elitehold

Hvert år udtager Ollerup et hold bestående af tidligere elever og ansatte, som hedder Ollerups Elitehold. Holdet har eksisteret siden højskolens stiftelse i 1920, og tjener både som skolens ansigt udadtil og som inspirationskilde til gymnastikken i ind- og udland. Eliteholdet er en af de traditioner, vi på Ollerup er ret stolte af. Som udtaget på holdet påtager man sig et særligt ansvar for at være bindeled mellem vores højskole og mellem de mange lokalt forankrede foreningskulturer, som holdet møder undervejs på sine rejser. Man er en del af et udvalgt fællesskab, og man er udpeget som ambassadør for Ollerups Gymnastikhøjskole – både på skolen, til opvisninger, under workshops og når hjemme i sin egen lokalforening.

For mange af vores elever har deres første møde med Ollerup været under Eliteholdets opvisning. Ved at besøge, inddrage og inspirere unge gymnaster, har Eliteholdet i over et århundrede bidraget til at tiltrække nye elever, og til at vedligeholde Ollerups omdømme i dansk gymnastik. Det er vi især opmærksomme på, fordi vi har brug for disse unge mennesker, og fordi vi allesammen kun har vores historiske højskole til låns. Vi tager ikke os selv højtideligt, men for eftertidens skyld passer vi meget på både vores højskole og dens omdømme.

Vi gør os umage. Vi har styr på vores værdier – og så laver vi virkelig fed gymnastik.

Udover rollen som ambassadør – og selvfølgelig al den fede gymnastik – har Ollerups Elitehold en tradition som rejsehold. Igennem det sidste århundrede har vi sendt vores gymnaster til flere end 100 lande over hele kloden. Vi var med til at starte den danske rejseholdstradition, og stadig idag bærer vi fanen med os, når vi repræsenterer vores hjørne af den danske gymnastik.

For at kunne udtages som eliteholdsgymnast, skal du have tilknytning til Ollerup og i øvrigt være medlem af OD-Elevforeningen. Eliteholdet udtages typisk i starten af efterårssemestret aug/sep, og du kan finde nærmere information enten gennem vores nyheder eller via Eliteholdets Facebookside.

Eliteholdet træner i weekender fordelt over en hel sæson, og opviser ofte i forlængelse af en træning. Der vil være ca. 10 opvisninger på en sæson. Trænings- og opvisningskalender for sæson 23/24:
2023
17.-18. juni Udtagelse
25.-27. august  Træningssamling og introarrangement
22.-24. september  Træningssamling
27.-29. oktober  Træningssamling
17.-19. november  Træningssamling + Julefrokost
01.-03. december Træningssamling + opvisning i Farum
2024
19.-21. januar Træningssamling + opvisning
02.-04. februar OD-Dag
24. marts Opvisning – Vestjysk Gymnastik Galla
29. marts Påskestævne, Svendborg
7. april Gym Mashup – Spektrum Vejle
19.-21. april Repstævne
27. april Mulig opvisning i Nordjylland
 7.-8. juni Elevmøde
Det ovenstående skema er vejledende og vil blive opdateret når den endelig plan er fastlagt. Der vil især komme flere opvisninger til, ligesom vi senere vil tilføje rejseinformation.

Fredag den 17. – søndag den 19. juni 2022

– inklusiv 1. træning for det nye hold søndag d. 19. juni 2022

TILMELDING HER

Vi glæder os til at byde velkommen til udtagelsen for Ollerups Elitehold 22/23 fredag d. 17.-19. juni. I denne weekend står jeres gamle højskole klar til at huse jer – og ikke mindst fem spændte instruktører og en håndfuld udtager, der glæder sig til at se jer alle sammen give den gas på gulvet og bakke hinanden op. Vi har i år valgt at give rammerne for udtagelsen et kærligt skub, som vi håber vil være fordelagtige for os alle. 

 

Som gymnast på Eliteholdet forventes følgende:

  • At du som gymnast indgår i den fælles præmis omkring:

    • Gode træninger. Gode opvisninger. Godt fællesskab og samvær.

  • At du respekterer og efterlever højskolens værdisæt for derigennem at repræsentere højskolen på en ordentlig måde.

  • At du som gymnast går forrest og forstår, at man som Eliteholdsgymnast ikke kun skal dygtiggøre sig selv, men også være en inspiration for andre. 

  • At du prioriterer din deltagelse meget højt i det/de år, hvor du er gymnast på Eliteholdet.

  • Ved deltagelse på Eliteholdet skal du være medlem af OD-Elevforeningen. vh@od-elev.dk

Eliteholdet skal prioriteres højt, og derfor forventer vi, at du har forholdt dig til trænings- og opvisningskalenderen, samt at du kan se dig selv i holdet formål:

“Holdet skal til enhver tid kunne repræsentere højskolens værdier, og man har som udtaget gymnast et særligt ansvar for at være bindeled mellem højskolen og de lokalt forankret foreningskulturer. Eliteholdet forventes at være inspirationskilde og en kommentar til gymnastikken i både ind- og udland.

Foruden dette er Eliteholdet også en vigtig del af Gymnastikhøjskolens markedsføring. Man er som gymnast på Eliteholdet således ambassadør for Gymnastikhøjskolen. Dette gør sig gældende ved både træninger på skolen, opvisninger, workshops men også i ens lokalforening.” 

Fredag den 17. – søndag den 19. juni 2022

– fortræning og udtagelse

Du kan her finde informationer om holdet, forventningerne til dig som gymnast, om udtagelsesweekenden og tilmelde dig udtagelsesweekenden 17.-19. Juni 2022. Det er vigtigt, at du læser det hele igennem inden, du tilmelder dig.

Senere vil du også kunne finde links til videoer af sekvenser, vi ønsker, du har indlært på forhånd. Et program for udtagelsen og andet nyttig info vil blive delt på denne Facebook-begivenhed, når tilmeldingen lukker https://www.facebook.com/events/675297016896123?ref=newsfeed 

 

I år vil udtagelsesweekenden 17.-19. juni være anderledes bygget op end tidligere. Når du tilmelder dig udtagelsen, tilmelder du dig også automatisk fortræning fredag aften, som er obligatorisk. Her kan du få lov at “smage” på Eliteholdsgymnastikken gennem udtagelsessekvenserne, samt høre om vores tanker og ønsker for den næste sæson. Træningen er uden vores kyndige udtager-øjne, men med tid til at lande i træningssalen, i bevægelserne og på benene. 

Vi håber, det gør, at du har mod på at komme til udtagelsen, lave en masse bevægelse og få sved på panden med tidligere højskolekammerater. 

Hvis du er udfordret i at kunne deltage i udtagelsesweekenden, skal du tilkendegive ved i tilmeldingen OG skrive til km@ollerup.dk.

Er du i tvivl, om du skal deltage i udtagelsen på rytme- eller springsiden, er du velkommen til at kontakte én af os på mail og få en snak:

ChristianMoesgaard95@gmail.com, dgijacob@gmail.com, maikenmc@gmail.com, skolemathias@gmail.com eller km@ollerup.dk

 

Netsekvenser

Rytmere: Link til video

Herrer: Link til video

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup. 

Kom på besøg - Book en rundvisning