Man skal være fyldt 17,5 år inden semesterstart.
Dette er et krav fra ministeriets side, for at vi som højskole kan modtage tilskud. Hvis du ønsker at blive elev, selv om du endnu ikke er fyldt 17,5 år ved opstart, skal du derfor betale yderligere 1400 kr. pr. måned.
Det afhænger af hvilket semester, man vælger – hvis ikke man vælger begge.
Efterårssemesteret varer omkring 4 måneder, og forårssemesteret varer næsten 6 måneder.
Det afhænger af, hvilken linje du vælger.
Du kan se en vejledende prisliste her.
Det er ikke muligt at vælge mere end en linje inden for samme semester. Der kan vælges ny linje til næste semester, hvis du er tilmeldt 2 semestre. Dette aftales på kontoret under dit 1. semester.
I de fleste tilfælde kan man som ny elev skifte linje i den første uge af semesteret.
Herefter er det ikke muligt at skifte linje.
Nej! Gymnastikhøjskolen er for alle – uanset niveau.
Desuden tilbyder Gymnastikhøjskolen i Ollerup linjerne Politi og Fitness og Sundhed, der ikke fokuserer på gymnastik. Der vil være enkelte fællestimer med alle skolens elever, hvor alle laver gymnastik – også Politi og Sundhed & Fitness. Du skal dog ikke være nervøs, hvis du ikke er den fødte gymnast, for det er du slet, slet ikke alene om.
På gymnastiklinjerne er der ingen krav til dine evner inden for gymnastik udover en nysgerrighed for at lære.
Der er et busstoppested lige ude foran Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Her går der busser mellem Svendborg og Ollerup 1-2 gange i timen afhængigt af dag og tidspunkt.
Bussen fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup til Svendborg stopper ved Svendborg Vest St. og herfra er det muligt at tage toget mod Odense.
Du kan vaske tøj gratis i skolens vaskemaskiner. Vi har to vaskerum, hvor det er muligt at vaske dit tøj. Du skal selv medbringe vaskemiddel.
Derudover har vi to tørrerum og muligheder for at stryge tøj.
Vi har naturligvis flere regler, som du kan se i det øverste spørgsmål, men de to vigtigste er:
1: Alkohol og stoffer er ikke tilladt på skolens grund. Der vil blive serveret alkohol på skolen ved caféaftener og fester.
2: Du skal være til stede ved alle skolens timer medmindre du er syg, skadet eller lignende.
Ja, du skal i princippet overnatte på højskolen. Ved særtilfælde og i friweekender er det tilladt at overnatte andensteds.
Ja. I efterårssemesteret er det muligt at vælge mellem studietur til Island, Tyskland eller Østrig. I forårssemesteret er det muligt at komme til Norge for at stå på ski eller snowboard.
Du får også andre fag. Højskolen tilbyder mange fag, som blander eleverne på kryds og tværs.
Højskolenefagene som Verden og Mig, foredrag og sang og fortælling indkapsler på hver sin måde højskoleånden.
Fællesfagene Bevægelses- og kropsbasis, Kvinde/Mand-fællesskaber, Kunsten at dele og Familiegrupper tager afsæt i fællesskabet på højskolen.
Idrætsfagene udbydes kun om foråret og består af forskellige former for boldspil, svømning og natur- og friluftsliv.
Valgfagene kan variere mellem musik, strik/hækling, foto/kommunikation, knivværksted, manuel behandling, e-sport og praktiske fag
Fokusfagene udbydes kun om efteråret kan variere mellem indoor bike, tumbling A, tumbling B, Power Rhythmical Gymnastics, ballet, styrke & mobilitet, outdoor life, svømning, spillets anatomi, partnering og fodbold.
Størstedelen af eleverne bor to og to sammen. Der vil dog være få værelser, hvor man bor flere sammen.
Fra værelset vil der være adgang til toiletter på gangen.
I en af de første dage af semesteret forhører køkkenet sig blandt alle elever, hvem der har allergi over for visse madtyper eller er vegetar.
Afbrydelse af skoleopholdet vil medføre følgende afregning af skolepenge:
- Der betales fuld skolebetaling fra skoleopholdets begyndelse for alle hele uger indtil afrejsedagen samt 75% af skolebetalingen for de efterfølgende 6 hele uger.
- Ved afbrydelse af skoleophold uanset årsag efter at skolen har købt billetter til studietur eller stævne, refunderes udgifterne hertil ikke.
Det anbefales, at alle elever tegner en afbestillingsforsikring.
Gymnastikhøjskolen forbeholder sig ret til at foretage ændringer i vilkår for afbrydelse af elevophold, og gældende vilkår for den enkelte elev vil være at regne for tidspunkt for forfald af 1. skolerate.
Ja, der findes forskellige muligheder for at søge støtte til et højskoleophold. Du kan læse mere om mulighederne under Økonomi
Ja – Ollerup tilbyder en mentorordning for unge, som endnu ikke har gennemført en kompetencegivende ungdomsuddannelse.
Reglerne for at blive en del af sådan et forløb kan findes under “Mentorordning” via dette link.
Der er masser af muligheder på Ollerup.
Se hvad du kan bruge et ophold til!
Fandt du ikke dit svar?
Hvis du stadig har spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, er du naturligvis altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Hvis det er nogle større spørgsmål, nogle af dem, der kræver god tid og omtanke at besvare, vil vi til gengæld anbefale, at du følger instruktionerne på dette link.
Det er ikke sikkert, vi finder et let og udførligt svar til dig – men vi kan garanteret hjælpe dig med at stille andre, vigtige spørgsmål.
Så kommer svarene helt af sig selv på et tidspunkt.