Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Politi

Bliv stærk klog på dig selv udfordret dig selv politi

På Ollerups Politilinje får du det optimale afsæt til at søge ind til politiet og komme igennem nåleøjet til politiets optagelsesprøve eller til uddannelserne som transport- eller fængselsbetjent. Faktisk har vores elever 100% optagelsesrate på Politiskolen, og den statistik er resultatet af den kompetente og specialiserede undervisning, du får på Ollerups Politilinje. Du får de stærkeste kort på hånden og investerer direkte i din fremtidige karriere.
Politi
Politi
Hvem vælger Ollerups Politilinje?

Ollerups Politilinje er til dig, der overvejer en karriere i politiet

Måske ved du allerede, at du vil søge ind til politiet. Måske vil du afprøve, hvad politiet kan tilbyde dig. Eller måske vil du opgradere dine kompetencer, så du kan være knivskarp til den skriftlige, den fysiske eller den samarbejdsmæssige del af Politiskolens optagelsesprøve.

Det kan også godt være, du gerne vil kvalificere dig til at tage uniformen på som enten transport- eller fængselsbetjent – og det gør vi dig også klar til.

På Politilinjen bliver du helt klar over, om ordensmagten er din kommende drømmearbejdsplads. Vi har både elever som er nysgerrige og elever, der er 100% afklarede om at søge ind hos politiet. Uanset hvilken vej du vælger efter et semester på Ollerup, stiller din erfaring i både konflikthåndtering, samarbejde, analyse og kampsport dig markant stærkere på en lang række ansvarsfulde uddannelser. Samtidig lærer du dig selv bedre at kende, forstår dine adfærdsmønstre under pres og lærer at være både menneske og myndighed – på samme tid.

Og ja, vi ved godt, at vores fornavn er “Gymnastikhøjskolen” – men du skal ikke være nervøs. Her fokuserer vi på tilværelsen som betjent, og ikke på at gøre dig til en gymnast.

Politilinjens kursuskalender

Du kan blive optaget på holdet i enten august eller i januar. Politilinjen følger et normalt højskolesemester, som typisk varer i 20-25 uger.

Se hvornår næste hold starter:

Politi på Ollerup
Politi elev
Politi elev

Elever

Hvad får du på Politilinjen?

Specialiseret træning der giver dig klare fordele på Politiskolen, uddannelsen til fængsels- og transportbetjent og til optagelsesprøverne

Som elev på Ollerups politiforberedende linje får du den bedste fysiske og mentale forberedelse kombineret med træning i fremragende faciliteter. Alle dine undervisere har baggrunde i politiet, militæret eller som MMA-kæmpere. På den måde får du grundig indsigt i, hvad det indebærer at arbejde hos politiet.

Undervisningen foregår naturligvis også i samarbejde med politiet og kriminalforsorgen selv. Under dit ophold besøger vi både en politistation og politiskolen, og du vil få en dybere forståelse af en dagligdag med håndtering af alle slags mennesker. Derudover oplever du politiuddannelsen helt tæt på – både som figurant på flere af politiets uddannelser, og når du flere gange modtager undervisning af gæsteundervisere fra politiet og fra kriminalforsorgen. Når erfarne transport- og fængselsbetjente fortæller om deres arbejde og ansvar i dagligdagen, får du desuden en klar fornemmelse af, hvad man skal være indstillet på at komme i kontakt med.

Din undervisning på Politilinjen er delt op i tre hovedområder:

 • Fysisk træning
 • Mental- og samarbejdstræning
 • Kommunikations- og sprogtræning

Fysisk træning

Du trænes i selvforsvar og magtanvendelse af Martin Kampmann, en af verdens bedste MMA-udøvere. Derudover fylder styrketræning, løb, udholdenhed og et generelt fysisk fokus meget på dit skema. Herunder også hvordan du optimerer din udvikling gennem kost, skadesforebyggelse og restitution.

Mental- og samarbejdstræning

Hos politiet skal du have et stort fokus på at håndtere konfliktsituationer professionelt. Du skal samtidig kunne agere roligt i pressede situationer, være stærk til samarbejde samt have en stor mental robusthed. Vi træner dig målrettet i det hele. Det giver dig alt sammen:

 • En øget selvbevidsthed og selvtillid
 • En styrket evne til at fokusere
 • Kompetencer til hurtigt og præcist at afkode skiftende situationer

Kommunikations- og sprogtræning

At bestå optagelsesprøven kræver, at du har færdigheder i dansk sprog og grammatik såvel som casearbejde. Alt dette træner du målrettet i danskundervisningen, og vi har hørt fra tidligere elever, at det giver en effektiv fordel i rapporteringsarbejdet både på politiskolen og efterfølgende i det daglige politiarbejde. For elever der sigter mod den 2-årige uddannelse som transportbetjent eller den 3-årige uddannelse som fængselsbetjent, vil denne undervisning fortrinsvis fokusere på verbal og nonverbal kommunikation, og altså mindre på det reelt danskfaglige.

Din daglige undervisning kommer blandt andet til at indeholde:

 •    Styrketræning
 •    Kredsløbstræning
 •    Magtanvendelse
 •    Danskundervisning
 •    Samarbejde
 •    Kommunikation
 •    Stresstests
 •    Personlig udvikling
 •    Prestur
Hverdagen

Dit højskoleliv på Ollerup

Du vil opleve:

 • De bedste chancer for at komme ind på Politiskolen
 • Øget selvsikkerhed og forbedrede kommunikationsevner
 • Erfaring i kampsport og konflikthåndtering
 • Personligt tilpasset træning i topmoderne faciliteter
 • Top-kompetente undervisere med stor, relevant erfaring
 • De bedste forudsætninger for en lang karriere som transport-, fængsels- eller politibetjent

Du får ganske enkelt alle de kompetencer, som et liv hos politiet kræver. Dem udvikler du i et levende, socialt miljø, og i fællesskab med en masse ligesindede, imens du oplever højskolelivet på verdens ældste gymnastikhøjskole. Vi synes også selv, vi har verdens bedste dagligdag på Ollerup, men altså… Det må du hellere selv vurdere.

Hvis du gerne vil tale med en underviser, se vores højskole eller høre mere – så kontakt os og/eller besøg os.

Vi glæder os til at møde dig

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning