Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Dans

Dans er levende elegant personligt sindsygt fedt liv

Finder du ro, når du forsvinder ind i musikken? Musik og bevægelse er en del af os alle, både når bassen banker, og når takterne glider væk. På Ollerup kan du træne bevægelse, koreografi, koordination, styrke og teknik, og blive en af dem, der får det til at se let ud.

Dance
Dans
Hvad er danselinjen?

Find dit flow

Du kender følelsen, når kroppen bestemmer sig for at lave lyd om til bevægelse. Når du rammer en tilstand af flow, hvor din krop bevæger sig selv, og hvor du er en passager i den harmoni, der opstår mellem bevægelse og musik. Det lyder måske lidt højtflyvende, men det er netop følelsen af harmoni og flow, der gør dans så sindssygt fedt. Den tilstand skal vi bevæge os rundt i, når du kommer på Danselinjen på Ollerup.

Du får bl.a.

 • Undervisning af erfarne, professionelle dansere
 • Ollerups helt fantastiske faciliteter 
 • Erfaring i at undervise på et teknisk højt plan
 • Bredere og dybere forståelse af dansens mange elementer
 • En rytmisk, teknisk dygtig og fysisk stærk krop
 • Høj kvalitet og udvikling i hver eneste træning

På danselinjen arbejder du med en række forskellige genrer og undervisere, som hver især arbejder med dit flow, din teknik og dit udtryk. Vi laver både de urbane, hurtige koreografier, scenens røgfyldte, forundrende bevægelser og de klassiske, formfuldendte danse, som tilsammen gør dig dygtigere til alle genrer. 

Dans på Ollerup
Slider_rytme dans_2J7A4050
Afspil video

TESTIMONIALS

HVad kommer du til at opleve

Et bredt og dybt repertoire

“Danselinjen er for dig, der vil lære dans. For dig, der vil have kuldegysninger undervejs. For dig, der gerne vil udtrykke dig personligt og kropsligt, og for dig, der gerne vil have det fundament, der kan lede til et professionelt eller semiprofessionelt liv med dans.”

På Danselinjen er der forskel på forårs- og efterårssemestret. I efteråret har vi nemlig slået os sammen med rytmisk gymnastik i linjen Rytme&Dans. Det betyder, at vores efterårselever får mulighed for at blive inspireret og lære fra begge verdener, med mulighed for at specialisere sig indenfor den del, de brænder mest for.

I begge semestre vil du dog opleve professionel danseundervisning leveret af spidskompetente undervisere. Du får et bredt udsnit af genrer, bevægelsesteori, og øvelser, der åbner både musikken og bevægelserne for dig. Du kommer til at fylde musikken, blive “groundet”, og kommer til at være en af dem, der får det til at se nemt ud.

… Og så får du naturligvis alt det, vores helt uforlignelige højskoleliv kan give. Du kender til Ollerup, og du ved nok, at vi har mere end 100 års erfaring i både dans, rytme og gymnastik. Når du starter på vores gamle, nye skole, vil du også opleve, at vi har verdens måske bedste dagligdag, og at du her får både et fællesskab, oplevelser og historier, du vil gemme og huske resten af dit liv. 

Vi har danset længe – vil du være med?

Dit udbytte

Sådan kan dit skema se ud

Skemaet til højre er et eksempel på efterårets skema. I foråret vil du opleve, at Fokusfag og Hovedfag er slået sammen til dit linjefag. I begge semestre oplever du, at dit linje-/hovedfag er omdrejningspunktet for din hverdag. Du kommer til at fylde dit skema med træning i bevægelse, genrer, udtryk, musik og den træning, der udvikler dig.

I efteråret kan du desuden vælge at sammensætte dit skema på tværs af linjer, og supplere dit hovedfag med f.eks.:

 • Styrketræning (fokusfag)
 • Tumbling (fokusfag)
 • Dans (fokusfag)
 • Rytme (fokusfag)
 • Strik (valgfag)
 • Fotografi (valgfag)
 • … Og meget, meget mere.
Hvis det virker lidt forvirrende, skal du ikke være nervøs – det kommer til at give mening, når du selv sætter dit skema sammen. Og faktisk kan du i efteråret få et ugentligt modul mere med netop dit yndlingsfag end i foråret.

Resten af dit skema består desuden af en række Højskolefag og Valgfag, som du helt sikkert også kommer til at elske.

Hvad består de forskellige fag af?

Skift indhold
Skift indhold

FAQ

Hvorfor skal jeg vælge dans på Ollerup?

Hvis du vil give din dans en chance, skal du vælge dans på Ollerup, fordi du vil elske det. 

Vi kommer naturligvis til at svede, men det er ikke vores mål. Vores mål er at udvikle os i vores kropsbevidsthed. Det er forskellen mellem undervisning og træning. Vi arbejder og træner i vores haller og sale på Ollerup, men vi tager også dansen med ud i verden for at søge inspiration og refleksion. Vi skal i teateret, vi skal diskutere og fordybe os, vi skal opleve forestillinger og få vores tanker og bevægelser til at gå nye veje. Vi skal lære at omsætte historier og følelser til bevægelser og billeder. Og så skal vi nyde hver vores oplevelse af dans og koreografi. Vi skal nørde – og vi skal blive dygtigere.

“Dans som træningsform er ikke det samme som dans til et opvisningsgulv eller til scene. Vi laver dans af alle slags. Dans med røg, fordybelse, forundren og indtryk, der sætter sig fast. Dans med tempo og attitude, dans med strakte lemmer og dans med krum ryg og følelser udenpå tøjet. Rigtig dans. Dans, hvor man mener det.”

Dans på Ollerup

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning