Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Sundhed & Fitness

Bliv stærk i teorien i praksis i fællesskab i at træne andre

Vil du nå nye niveauer, forstå hvordan og hvorfor din træning virker, lære at finde dit max og endda blive internationalt certificeret personlig træner? 

Sundhed og fitness
Sundhed & Fitness

Bliv bedre, end du nogensinde har været før

På Ollerup Akademis Fitnesslinje lærer du, hvordan du kommer i dit livs form. Gennem daglig træning, demonstration og teoretisk undervisning får du de bedste fysiske og teoretiske forudsætninger for at øge effekten, så du kan nå dine træningsmål og hjælpe andre nå deres.

På Sundhed og Fitness kommer du bl.a. til at stifte bekendtskab med: 

  • Forskellige træningsformer – Styrke, kredsløb, TRX, Calistenics, vægtløftning, mm.
  • Udvidet forståelse for træningsrelateret anatomi, fysiologi og ernæring
  • Rollen som træner – Motivation, coaching, psykologi, etik og moral
  • Sundheds- og livsstilsændringer
  • Træningsplanlægning, fysisk screening og testprotokoller
  • Projekt- og forretningsudvikling
  • Mulighed for EREPS-certificering som personlig træner.
Kort sagt – alt det du skal bruge for at tage din og andres træning til det næste niveau.
Health and fitness at Ollerup
Fitness_testimonial_1
Afspil video
Fitness_testimonial_2
Afspil video

TESTIMONIALS

Mød Ollerup

Mød Fitnesslinjen på en rundvisning

Oplev Fitnesslinjen

Her møder du vores specialiserede undervisere, og hører hvordan du arbejder med Sundhed og Fitness på semesteret. Du ser de kæmpe store faciliteter. Mærker stemningen og fællesskabet. Og får svar på alle dine spørgsmål.

Du kan vælge en af vores mange besøgsdage eller du kan vælge et individuelt tidspunkt, hvis det passer bedre:

Eller snak med en af underviserne og få svar på dine spørgsmål

Bliv ringet op

Du kan også få os til at give dig et hurtigt opkald. Har du spørgsmål om undervisningen, fagene, forløbet eller noget helt andet? Så kan du altid få Stephen til at give dig et kald og få en uforpligtende snak.

Udfyld felterne her, og du bliver ringet op: 

HVad kommer du til at opleve

Professionel forberedelse og træning

Med en stærk, faglig ballast fra dygtige undervisere og hands-on erfaring i at træne både dig selv, dine medstuderende og andre, får du en bred og grundig forberedelse til en masse sundhedsrelaterede studieretninger.  Hvis dine drømme trækker dig mod universitetet som idrætslærer, medicinstuderende, fysioterapeut eller kiropraktikken, er Sundhed & Fitness en god start. Under dit forløb vil du bl.a. opleve:
  • Foredrag fra nuværende personlige trænere,
  • Praktikdage på efterskoler
  • Besøg af eksterne undervisere med baggrunde som OL-vægtløftere, foredragsholdere eller med ekspertise i andre nicher af træningsverdenen.
Og når vi i overskriften skriver “professionel”, mener vi lige præcis det. Ollerup Akademi er nemlig et af de få steder, hvor du udover en dagligdag dedikeret til træning og højskoleliv, kan blive certificeret personlig træner med et EREPS-certifikat på niveau 4. Det betyder, at du kan vælge at gøre din træning til din profession, og at du får nogle kompetencer med i bagagen, som du får gavn af resten af livet.
Dit udbytte

Sådan kan dit skema se ud

Dit ugeskema er centreret omkring fag, der omhandler og inkluderer fysisk træning, suppleret af foredrag, fællesundervisning med de andre linjer og fag, der enten skal starte reflektioner. Et eksempel på dit skema kan se sådan her ud, men du sammensætter selv flere elementer på skemaet, så du får et skema, der fungerer optimalt for dig.

Resten af dit skema består desuden af en række Højskolefag og Valgfag, og se et eksempel på skema lige her.

Hvad består de forskellige fag af?

På Sundhed & Fitness vil du som udgangspunkt få træningstøjet på hver dag. Vi sigter efter effektiv og videnskabelig funderet træning, og tager restitutionsperioder alvorligt, og derfor er der også plads i skemaet til alle de andre ting, højskolelivet kan give dig.

 

Ollerup Akademi dækker over ca. 32.000 overbyggede kvadratmeter, alt inklusiv. Igennem de sidste 100 års udvikling af skolens erfaring indenfor bevægelse, fysisk træning og fællesskabende aktiviteter, er faciliteterne naturligvis vokset med.

En stor del af undervisningen vil naturligvis foregå i vores eget fitnesscenter, men når omstændighederne tillader det, benytter vi også  svømmehal, naturen og de mange indendørs- og udendørs faciliteter, højskolen råder over – og det er virkelig ikke så få. 

Vi er i øjeblikket i gang med at producere en oversigt over vores faciliteter, og sætter et link herind så snart, den er færdig.

For at sikre, at din træning er så effektiv som muligt, arbejder vi med et helhedsorienteret sundhedsbegreb. Det kan bl.a. involvere vurdering af om din motivation er sund og bæredygtig over tid, din kost afspejler dine ambitioner og dit træningsniveau, dine restitueringsfaser er optimale og om selve træningen er hensigtsmæssig i et længere perspektiv. 

Om dine mål er æstetiske eller funktionelle er i den sammenhæng underordnet, så længe vi sikrer, at du ikke ubevidst går på kompromis med din sundhed på længere sigt. At få grundig og vidensbaseret forstand på effektiv træning og sunde vaner kan let blive den største gave, du nogensinde giver dig selv.

EREPS står for European Registry for Exercise Professionals, og er en industristandard, der beviser på et internationalt marked, at du er kvalificeret personlig træner. Det forudsætter kompetencer i at motivere, engagere, udvikle og monitorere ens klienters træning.

Certifikatet er internationalt anerkendt, og som EREPS-certificeret vil du altså få mulighed for at arbejde som personlig træner i hele verden.

Du kan finde yderligere informationer om EREPS herinde.

Vi har arealer og faciliteter til stort set alle slags boldspil, og tilbyder jævnligt Volleyball som valgfag. Ollerup har ikke traditionelt fokuseret på et bredt udvalg af boldspil, herunder fodbold og håndbold, men hjælper gerne med at facilitere, hvis eleverne skulle have et ønske om at starte aktiviteter op.

Dertil skal også nævnes, at højskolen altid har tilbudt og dyrket gymnastik, men at gymnastikken ikke har nogen træningsmæssige overlap med Sundhed&Fitness. Hvis man ønsker det, kan man dog selv tilvælge diverse former for gymnastik som valgfag.

Hvis du i forvejen skulle være skadet, hjælper vi dig gerne så vidt muligt med genoptræning. Vi kan i nogen tilfælde tilbyde specialiseret genoptræning, men ved større skader og neurologisk skade, skal du altid konsultere læge forinden.

Derudover får du en aktiv hverdag på Ollerup Akademi, hvor vi tager hensyn til dine fysiske forudsætninger, så du ikke bliver “efterladt” uden mulighed for udvikling. Vi oplever indimellem både skader og genoptræning, og er vant til at hjælpe vores elever videre, uanset hvilke behov de måtte have.

Powertumbling interview video thumb
Sundhed og fitness på Ollerup

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning