Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Sundhed & Fitness

Bliv stærk i teorien i praksis i fællesskab i at træne andre

Du ved godt, hvordan man bliver stærk… Men ved du, sådan helt ærligt, hvordan træning virker, og hvordan din fysiske og mentale sundhed hænger sammen? Hvis du gerne vil lære det i verdens fedeste omgivelser, har Ollerup det helt rigtige linjefag til dig.
Sundhed og Fitness
Sundhed og fitness
Om opholdet

Styrke - både fysisk og teoretisk

Inden vi kommer for godt i gang: Ja, vores efternavn er “Gymnastikhøjskole”. Men du skal ikke blive nervøs. På Sundhed & Fitness lægger vi vægt på stænger, og ikke på at gøre dig til en gymnast. I stedet lærer du, hvordan bruger træningsudstyr, dit hoved og din krop, så du holder dig sund, bliver klar til sundheds- eller idrætsrelaterede studier og kan kaste dig direkte ud i et liv som certificeret personlig træner. 

Om du i forvejen er en inkarneret træningshelt, eller du gerne vil tage skeen i den anden hånd, gør ingen forskel. Her får du ikke en kort forklaring omkring kredsløb, stofskifte og proteinpulver, og vi fortæller dig ikke, at du er et halvt år fra at ligne en granitskåren filmhelt. Til gengæld lærer vi dig, hvordan du når dine mål – uanset om æstetikken, styrken, teknikken eller sundheden er vigtigst. Virkeligheden omkring træning er nemlig, at det kræver både indsats og viden… Men så er det faktisk også vildt fedt. Begge dele kan du få på Ollerup.

Balance mellem teori og praksis

Vores mål med kurset er at gøre dig bedre, stærkere og klogere – både i og udenfor træningscenteret. Du får seriøs og fagligt funderet undervisning, praktiske færdigheder, stærk teknik og bliver i stand til at varetage både dine og andres træning. Du ønsker måske at blive hurtigere, større, stærkere, slankere eller sundere, og du ønsker måske at kunne videregive denne viden til andre. Det hjælper vi dig med.

På Sundhed & Fitness får du viden, erfaring og kvalitet i undervisningen. Vi går i dybden med din træning og trækker teorien ud af klasselokalet og ind i vores unikke træningsfaciliteter. På den måde får du det teoretiske og praktiske grundlag, der gør dig i stand til at hjælpe andre med at opnå deres træningsmål, ligesom du opnår dine egne. Du udvikler evner til at motivere og coache, får grundigt styr på den træningsrelaterede anatomi, bliver skarp i at navigere i kost og ernæring og stifter bekendtskab med en lang række forskellige træningsformer. 

 

Træn dig selv i at træne andre

I løbet af kurset får du – udover verdens måske bedste højskoleophold – mulighed for at blive uddannet og certificeret personlig træner. Med en frivillig, afsluttende eksamen modtager du den anerkendte EREPS-certificering på niveau 4 og et EuropeActive-certifikat – begge anerkendte branchecertifikater fra multinationale paraplyorganisationer. 

Med en stærk, faglig ballast fra dygtige undervisere og hands-on erfaring i at træne både dig selv, dine medstuderende og andre, får du en bred og grundig forberedelse til en masse sundhedsrelaterede studieretninger.  Hvis dine drømme trækker dig mod universitetet som idrætslærer, medicinstuderende, fysioterapeut eller kiropraktikken, er Sundhed & Fitness en god start. Under dit forløb besøger vi bl.a. personlige trænere og andre efterskoler og får besøg af eksterne undervisere med baggrunde som OL-vægtløftere, foredragsholdere eller med ekspertise i andre nicher af træningsverdenen.

Sundhed og fitness på Ollerup
Fitness elev
Fitness elev

Elever

Hvem tager på opholdet

Få en stærk baggrund

Hvis du drømmer om at blive personlig træner, ønsker at få styr på din egen sundhed eller gerne vil starte og beholde nogle af de vaner, der gør livet både længere og bedre, så har du fundet det rette sted. Det gør ingen forskel, om du er nybegynder eller har 8-pack, når du starter på Sundhed & Fitness. Du indgår fra start i et fællesskab, hvor alle har interesse i at gøre hinanden bedre, og hvor faciliteter, holdkammerater og undervisere gør din udvikling naturlig og spændende. 

Sundhed og Fitness er linjefaget til dig, der synes, det er rart at være i form, ønsker at blive klogere på fysikken og klar til at tage kontrol over egen krop. Du har mærket det mentale og fysiske overskud, du får, når du behandler din krop ordentligt. Og du ved, at uanset hvad fremtiden bringer, skal du være i selskab med din krop resten af livet. Derfor ved du også godt, at det er en god idé at passe på den.

Dit udbytte

Giv dig selv og andre glæden ved at træne

På Sundhed & Fitness vil du bl.a. berøre emner som:

  • Forskellige træningsformer – Styrke, kredsløb, TRX, Calistenics, vægtløftning, mm.
  • Udvidet forståelse for træningsrelateret anatomi, fysiologi og ernæring
  • Rollen som træner – Motivation, coaching, psykologi, etik og moral
  • Sundheds- og livsstilsændringer
  • Træningsplanlægning, fysisk screening og testprotokoller
  • Projekt- og forretningsudvikling

 

Og så vil du komme i nær kontakt med nogle af landets ubetinget bedste faciliteter i selskab med mennesker, der ligesom dig ønsker at blive klogere, stærkere og bedre. Undervisningen veksler mellem teoretisk og praktisk undervisning, så du får maksimalt udbytte af dine underviseres lange erfaring. Uanset hvilken vinkel på fysisk og mental sundhed og fitness du kommer fra, tør vi godt garantere, at du kommer fra Ollerup både stærkere og klogere. Samtidig tør vi også næsten garantere, at du vil elske højskolelivet ligeså meget, som vi gør.

Hvis du stadig ikke er overbevist, gerne vil se vores faciliteter eller vil tale med en underviser, er du meget velkommen til at kontakte os og/eller besøge os.

Vi glæder os til at se dig

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning