Vores erfarne undervisere, der alle har en baggrund inden for politiet, forsvaret eller som MMA-kæmper, sikrer dig det stærkeste udgangspunkt til at bestå optagelsesprøven til politiskolen.
Det gør vi bl.a. ved:
Kursusstart i efteråret 2024 (E24) er:
Du kan direkte tilmelde dig politikurset:
Eller opleve Ollerup på en rundvisning. Her møder du vores specialiserede undervisere, og hører hvordan du bliver styrket gennem et ophold på politilinjen.
Du ser de kæmpe store faciliteter. Mærker stemningen og fællesskabet. Og får svar på alle dine spørgsmål.
Du kan vælge en af vores mange besøgsdage eller du kan vælge et individuelt tidspunkt, hvis det passer bedre:
Eller få os til at give dig et kort opkald. Har du spørgsmål om undervisningen, forløbet, optagelsesprocent eller noget helt andet? Så kan du altid få Stephen til at give dig et kald og få en uforpligtende snak.
Udfyld felterne her, og du bliver ringet op så snart Stephen har et øjeblik:
Der er masser af muligheder på Ollerup.
Se hvad du kan bruge et ophold til!
Du får et forløb, der er tilrettelagt ud fra politiskolens aktuelle optagelsesprøve. Det betyder, at du og dit hold får:
Fysisk træning og magtanvendelse:
Du får solide forudsætninger for at bestå den 3 timer lange fysiske optagelsesprøve. Du arbejder inden optagelsesprøven med de fem fysiske delprøver, og du har testet, at du med overskud rammer minimumskravene for alle fem prøver.
Delprøverne består af:
Vil du vide mere om de fysiske krav til optagelsesprøven, finder du dem her: Politiets Optagelsesprøve for mænd samt Politiets Optagelsesprøve for kvinder
Din underviser i magtanvendelse er Martin Kampmann, som du måske kender gennem hans professionelle karriere som MMA-kæmper på internationalt UFC-niveau.
Samarbejde med Politiet:
Du og dit hold har mange direkte øvelser med Politiet. Blandt andet foregår noget af undervisningen gennem besøg på Politiskolen, politistationer og gennem deltagelse i politiøvelser. Derudover har du flere gange på semesteret gæsteundervisere fra Politiskolen, og du møder og undervises også af tidligere elever, der går på Politiskolen eller er Politibetjente. Du får derfor et retvisende indtryk af, hvordan både Politiskolen og et liv i uniform kan se ud for dig efter dit ophold.
Bogligt fokus med udgangspunkt i krav til optagelsesprøven:
Netværk:
Ansøgning:
Lige knap 100% optagelsesrate:
Et kursus der er placeret efter datoen på din aktuelle optagelsesprøve:
Livet på Ollerup:
Under ‘Briefing’ kigger vi frem mod kommende opgaver. Eksempelvis hvad opgaverne indebærer, hvordan de kan løses og hvilke udviklingspunkter, der bør fokuseres på.
Under ‘Debriefing’ gør vi status og evaluerer på afsluttede eller igangværende opgaver.
I ‘evaluering og feedback’ inkluderer feedback eksternt fra undervisere og resten af gruppen, såvel som selvevaluering.
Forvent at få en dybere psykologisk og social indsigt i dig selv, og resten af din gruppe.
Den fysiske træning vil være målrettet de fysiske optagelsesprøver, og tilpasset individuelt til dit niveau.
Vi arbejder således både med styrketræning, kredsløbstræning, koordination og de tekniske elementer fra optagelsesprøven.
Træningen vil også kigge ud over optagelsesprøven, og søge at bygge en stærk robust fysik, der understøtter den træningsbelastning du vil møde på Politiskolen.
I den fysiske træning vil du ind imellem også kunne møde elementer af det vi kalder ‘Samarbejde & Kommunikation’. Øvelser der vil udvikle din evne til at holde hovedet koldt, kommunikere klart og løse opgaven hensigtsmæssigt – også selvom du er under fysisk og psykisk pres.
Dette er faget, hvor vi arbejder med en bred vifte af politifagligt indhold – både fysisk og teoretisk.
Som betjent har du ret (og pligt) til at udøve fysisk magt, når det er nødvendigt – derfor underviser vi dig også i fysisk og verbal magtanvendelse. Vi underviser dig ud fra teknikker du vil møde når du kommer på Politiskolen, herunder også konflikthåndtering, så du kan undgå at eskalere situationer unødigt.
Vi ved af erfaring, at Magtanvendelse er et af de fag på Politiskolen, hvor mange har det svært – derfor prioriteres dette indhold højt.
Som politibetjent skal du derudover også have indsigt i det samfund du tjener, den magtstruktur og politiske baggrund du udøver dit virke på, samt forståelse for den magt du har ret og pligt til at håndhæve. Derfor indeholder dette fag også teoretisk indhold i retning af samfundsfag, retspleje og jura – altsammen også indhold du vil møde på Politiskolen.
Du vil også i dette fag kunne møde ‘Samarbejde & Kommunikation’.
Arbejdet som politibetjent er først og fremmest et menneskeligt håndværk, hvor du konstant skal kunne aflæse og forstå mennesker og situationer, og derfra tilpasse din kommunikation. Derudover er psykologi også noget vi aktivt arbejder med på kurset, som led i din personlige udvikling, samt et indhold du vil møde på Politiskolen. Derfor indeholder kurset også et fag hvor du bliver undervist i grundlæggende psykologi.
Størstedelen af dem, der ikke består optagelsesprøven til Politiet, falder på det danskfaglige. Derfor prioriterer vi danskundervisning højt på Politikurset, hvor vi tilpasser og differentierer undervisningen efter den enkeltes behov.
Sigtet med danskundervisningen er, at man som ansøger føler sig ordentligt klædt på til det, der venter til optagelsesprøven. Derfor vægter vi arbejdet med de skriftlige cases, man møder til prøven, højt. Desuden øver vi diktat og læseforståelse, som tilmed er en del af optagelsesprøven. Retstavning, grammatik, analyse og argumentation er en grundlæggende del af alt det, vi laver i danskundervisningen, og det skulle gerne slutteligt munde ud i, at du også får lavet en velskrevet ansøgning til Politiet.
Helt grundlæggende giver du sig selv de bedste muligheder for at bestå optagelsesprøven til politiskolen.
Din undervisning på Politikurset er delt op i tre hovedområder:
Derudover bliver du også en del af et fantastisk højskolemiljø med over 100 år på bagen. Her har du mulighed for at tage med på rejser med dine højskolekammerater, og så får du et stort fællesskab og netværk, som du har i mange år efter Ollerup.
For at blive politibetjent skal du bestå politiets optagelsesprøve bestående af flere delprøver. Du skal bestå alle delprøvers minimumskrav for at bestå prøven.
Uddannelsen tager to år og fire måneder, og er en kombination af praktik i Politiet og undervisning på Politiskolen.
Læs mere om de specifikke optagelseskrav her
For at blive politibetjent skal du sende en ansøgning til det danske Politi. Derefter skal du bestå Politiets optagelsesprøve.
På Ollerups politikursus bliver du undervist af professionelle lærere, der sikrer, at du er forberedt på, at bestå de fysiske prøver og de skriftlige prøver. Og vi kvalificerer sammen med dig din ansøgning til Politiskolen.
Læs mere om hvordan du søger ind til Politiet her:
Hvis du stadig ikke har fundet præcis det, du leder efter – så kontakt os.
Vi glæder os til at høre fra dig.
Eller du kan tilmelde dig her:
På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.
De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.
De, der lever sammen, lærer sammen!
Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.
Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.