Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Malthe Hahn

Malthe Hahn

”Det er ikke dumt før, man har prøvet det. Det er da et meget godt citat, er det ikke?”

Malthe kommer fra Ødsted, lidt udenfor Vejle og klassificerer uden tøven sig selv som original jyde. Der boede han også indtil han selv startede på Ollerup i 2011, og efter et enkelt år mere i det jyske, tog han afsted med Verdensholdet. Da han vendte tilbage fra sin turné, trak karrieren ham for alvor til Sydfyn, hvor han i 5 år var træner på Berns Efterskole, inden han igen tog afsted med Verdensholdet – denne gang som træner. I mellemtiden nåede Malthe også at dyrke en masse TeamGym i Silkeborg og hos SG Herrerne, hvor det: “vist også blev til et par mesterskaber”.

”En springlærer på Ollerup får virkelig lov stå på skuldrene af kæmper… og så har man altså en ret fed udsigt. Man kan lære meget af de ildsjæle, man altid.. Eller jeg i hvert fald altid har været så heldig at være omgivet af. Det er meget inspirerende – og sådan må man jo håbe på, man selv kan blive engang.”

Malthe har ikke let ved at tilskrive sig nogen superevner, men mener alligevel, at han er ret fornuftig til at omstille sig – at møde hver enkelt elev og gymnast der, hvor de er, og at hjælpe med at skabe målretning og ro. I Malthes optik har de fleste elever et mål, en ambition eller et succeskriterie, som de håber at opnå, både under træningen og med deres højskoleophold. Det er vigtigt for Malthe, at disse mål både skal findes, efterprøves og – hvis de er fornuftige – opnås. I dagligdagen er det, som Malthe siger, ikke altid gymnastikken, den er gal med, når man har en dårlig træning. 

Malthe er desuden fokuseret på, at man som elev ikke skal nå sit toppunkt, imens man går på Ollerup – hverken som gymnast eller som menneske. Efter sit højskoleophold har man tillagt sig en række idrætslige, men også i høj grad sociale kompetencer og en højere grad af selvindsigt, og det er emner, man skal blive ved med at udvikle. Selvom man måske ”topper” under sit ophold på Ollerup, er der altså andre tinder og topniveauer, der venter efterfølgende – og dem skal man ikke glemme at opsøge.

”Det er for tidligt at peake når man går på højskole. Der er så mange veje til Rom, og måske er ens præstation i begyndelsen af 20’erne ikke det vigtigste, der kommer til at ske i ens liv. Det er selvfølgelig sindssygt fedt at være på højskolen, men de næste 60-70 år kan sgu nok også noget.”

Kom på besøg - Book en rundvisning