Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Mads Haubjerg

Mads Haubjerg

”Der er altid en anden vinkel på teknikken… Det handler bare om at sige det på den måde, der passer til gymnasten. Så får man de der ’aha’-oplevelser, der virkelig sætter skub i sagerne.” 

Mads Haubjerg er næsten færdiguddannet ingeniør, kommer fra det vestjydske foreningsliv og startede egentlig på Ollerup i 2014 for at lære at lave araber-flik-dobbeltstrakt. Det mål nåede han, og herfra tog springkarrieren fart. Siden da har Mads nemlig både været aktiv konkurrencegymnast og -træner på bl.a. junior-mixlandsholdet, hvor han stadig er i dag. Mads har sat sit speciale som ingeniør i integreret design – ”product development and innovation”, på pause for at skifte bøgerne ud med træningstøj på Ollerup, hvor han underviser på linjefagene TeamGym og Powertumbling,

”Hvis man bliver ved med at træne på samme måde, når man et loft på et tidspunkt – og det kan man komme igennem ved at eksperimentere og skifte teknik. Få et fornuftigt grundlag først, og så vrid det, prøv noget skørt, gå lidt væk fra ’textbook’-løsningen og test noget nyt.”

Det ligger ikke naturligt for en velfungerende vestjyde at rose sig selv, men til gengæld er Mads dygtig til at rose andre. Hvis han absolut skal fremhæve noget, mener Mads, at han er ret god til at motivere, at få gymnasten ’med’ i undervisningen, og til at skabe et sundt træningsmiljø. 

Der vil, siger Mads, altid være et konkurrenceelement i al sport, men hvis man gerne vil udvikle sig, er det vigtigere, at man har et trygt træningsmiljø, og at man har tillid til, at ens underviser mener og gør, hvad han siger. At der er ærlighed og integritet – ellers forsvinder tilliden. Samtidig er det også vigtigt, at undervisningen rent faktisk er sjov, legende og udforskende, og at man træner varieret. Tit er det de ukonventionelle metoder, der åbner nye døre – og så kan man træne solen sort uden at opnå samme udvikling, som 1 ny teknik, eller en bedre formulering kan skabe. Og det er 100% individuelt, hvilken formulering eller teknik der er bedst.

På den ene side, er det vigtigt, at ens træning giver mening og gentages – og på den anden side skal den varieres, så man undgår at stå stille. Udvikling kræver bevægelse.”

Kom på besøg - Book en rundvisning