Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Joana Penido

Joana Penido

“When I went to Ollerup I thought singing every single day was like… It was weird. But I love it now. It’s magical and powerful and really does something to the group.”

Joana er fra Brasilien, hvor hun også tog sin BA i ’performing arts’ – og således blev uddannet skuespiller. Hun har opholdt sig i Europa i de sidste fire år og var selv elev på Ollerup i 2019, hvor hun lærte ’the Højskole way’ at kende. Inden da har Joana boet og levet i en lang række forskellige byer og lande – herunder New Zealand, Tyrkiet, Sverige og Jordan. I dag arbejder Joana primært på den internationale linje, hvor hun begyndte at hjælpe allerede under det andet semester af hendes skoleophold. Selvom hun ikke betragter sig selv som specielt sporty, identificerer hun sig, efter eget udsagn, virkelig meget med højskoleværdierne – især fællesskab, nærhed, personlig vækst og den stemning, det skaber.

“It’s definitely a challenge – Intercultural understanding and communication, also working in another country where you don’t speak the language, miming and body language go a long way. On all the different camps I’ve attended, we’ve had to be creative in our communication.”

Joana underviser til daglig især i Sports Diplomacy og Intercultural Studies – og det egner hun sig især til, fordi hun er en naturlig brobygger. Hun er dygtig til at hjælpe eleverne med at dykke lidt dybere ned i sig selv og forstå den kultur, de selv kommer fra – og med den forståelse følger også en større tolerance for andres kulturelle baggrunde. I dag er vi alle forbundet med hele kloden, og alligevel kommer vi – hvis ikke geografisk, så i hvert fald i metaforisk forstand – forskellige steder fra.  Derfor kan det være svært at finde en dybere forbindelse, og den hjælper Joana med at skabe.

Netop grunden til, at hun sætter så stor pris på højskolens tankegods er, at den i Joanas optik er skruet sammen med kærlighed som centrum. Ikke kun digtenes klassiske perspektiv på kærlighed, men en bredere udgave, der også indbefatter næstekærlighed, omsorg, lyst til forståelse og alt det, der hører kærlighed til. Spørgsmålet er nemlig, hvordan vi kan være kærlige overfor os selv, men også i høj grad hvordan, vi kan lære at tage os af hinanden, af vores omgivelser og af dem, der ikke ligner de mennesker, vi er vant til at støde på derhjemme.

“Grundtvig based his ideology on love. Before I got to know ‘højskole’, I didn’t think such a thing existed. I never thought I’d find a place, an institution or a system based on love – but I did. And I love it.When I saw it, I immediately fell in love with it, and I think that means, that I’ve found the right place.”

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup.