Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Gitte Stenum

Gitte Stenum

Gitte var elev på Gymnastikhøjskolen i 86/87. Hun har siddet i OD-Elevforeningens bestyrelse i 10 år, og blev valgt til formand i 2022. Erfaringen som bestyrelsesmedlem rækker markant længere tilbage. Siden hun som 15-16-årig kom i bestyrelsen ved sin daværende lokalforening i Ullerslev, har hun siddet i bestyrelsen hos både SGIF, SG, DGI og hos en række forskellige frie skoler, og oplevet beslutningernes effekt. Hun nyder især at se, når bestyrelsens arbejde kan hjælpe både højskolen og dens nye, såvel som tidligere, elever.

”Elevforeningens rolle er at være samlingspunkt for mange tusind tidligere højskoleelever. Vi er Danmarks største elevforening, fordi vores højskoleophold har fyldt i vores bevidsthed, og fordi engagementet i skolen stadig hænger ved.” siger Gitte og fortsætter: ”Elevforeningen samler tidligere elever, holder gang i gode, gamle traditioner og samtidig fornyer den sig for at passe til de nye, tidligere elever, som har deres ophold i mere frisk erindring. Man får nogle unikke venskaber på sit ophold, og det skaber stor værdi at hjælpe med at samle mennesker efterfølgende.”

”Ollerup er indbegrebet af gymnastikverdenen og bygget på dens værdier. Man dyrker en iværksætterånd, man leger, er sammen, er lige gode om det, og man laver noget, som giver mening for alle, der deltager. Den er et resultat af tovtrækkeriet mellem den ældre – ofte lidt mere traditionsbegejstrede – generation og den yngre, som traditionelt har lyst til at ændre. Der er et modspil mellem forankring og fremaddrift, som skal finde et fælles leje. Man skal forny sig, men passe på sin arv.”

Gitte fremhæver, at skolens tradition for gymnastik og dans er dens naturlige kerne, men at skolen ikke afgrænses af denne tradition. Gennem idræt, refleksion, musik, sang og foredrag får højskolens elever fundamentet for et nyt fællesskab, og når netop højskoleopholdet hvert år bidrager til unge menneskers udvikling, må højskolen også selv udvikle sig.

Denne balance mellem historie og fremtid skal elevforeningen fortsat understøtte. Opgaven er nemlig først og fremmest at samle – at værne om gamle fællesskaber, uden at fortrænge de nye. Netop derfor kan det erfarne bestyrelsesmedlem ikke forestille sig Gymnastikhøjskolen i Ollerup uden elevforeningen.

Kom på besøg - Book en rundvisning