Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

GYMNASITK ­på Ollerup

Vi er sammen svedige grineflip dit personlige heppekor 150 par klipklappere i spisesalen... fælles den første af vores slags ligesom dig Ollerup

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam nec nunc non quam consequat hendrerit sed auctor tortor. Etiam sagittis nunc in dolor sollicitudin, nec rhoncus mauris cursus. Maecenas sit amet nisl euismod, lobortis leo vel, consectetur libero. 

Fyn er fin
Sundhed og fitness

Hvorfor vælge et Efterår på Ollerup?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I efteråret har du linjefag, fokusfag og valgfag – foruden de obligatoriske højskolefag. Linjefaget er dit hovedfag og fylder mest i dit skema, imens dine fokusfag giver dig mulighed for at dykke dybere i din linje, eller kombinere fag på tværs af linjer. Du kan altså få ligeså meget fitness, spring, rytme eller dans, som du ønsker, og sammensætte dit skema, så det passer perfekt til dig.

Fyn er fin
CleanShot 2024-02-01 at 12.52.49@2x
Afspil video
Testimonials_politi_1
Afspil video

TESTIMONIALS

HVad kommer du til at opleve

Specialdesignet forløb

Du får et forløb, der er tilrettelagt ud fra politiskolens aktuelle optagelsesprøve. Det betyder, at du og dit hold får:

Fysisk træning og magtanvendelse: 

 • Du får solide forudsætninger for at bestå den 3 timer lange fysiske optagelsesprøve. Du arbejder inden optagelsesprøven med de fem fysiske delprøver, og du har testet, at du med overskud rammer minimumskravene for alle fem prøver.

 • Delprøverne består af:

  • Hurtighedstest
  • Længdespring
  • Kropshævninger
  • Bænkpres
  • 2400 meter løb
 • Vil du vide mere om de fysiske krav til optagelsesprøven, finder du dem her: Politiets Optagelsesprøve for mænd samt Politiets Optagelsesprøve for kvinder

 • Din underviser er Martin Kampmann, som du måske kender gennem hans professionelle karriere som MMA-kæmper på internationalt UFC niveau 

Samarbejde med Politiet:

 • Du og dit hold har mange direkte øvelser med Politiet. Blandt andet foregår noget af undervisningen gennem besøg på:

  • Politiskolen

  • Politistationer

  • Deltagelse i politiøvelser 

  • Derudover har du flere gange på semesteret gæsteundervisere fra Politiskolen, og du møder og undervises også af tidligere elever, der går på Politiskolen eller er Politibetjente

Dit udbytte

Sådan kan dit skema se ud

Dit ugeskema består næsten udelukkende af fag, der fasttracker dig frem til at tage optagelsesprøven til Politiet. 

Et eksempel på dit skema kan se sådan her ud, men du sammensætter selv flere elementer på skemaet, så du får et skema, der fungerer optimalt for dig.

Hvad består de forskellige fag af?

Under ‘Briefing’ kigger vi frem mod kommende opgaver. Eksempelvis hvad opgaverne indebærer, hvordan de kan løses og hvilke udviklingspunkter, der bør fokuseres på. 

Under ‘Debriefing’ gør vi status og evaluerer på afsluttede eller igangværende opgaver.

I ‘evaluering og feedback’ inkluderer feedback eksternt fra undervisere og resten af gruppen, såvel som selvevaluering.

Forvent at få en dybere psykologisk og social indsigt i dig selv, og resten af din gruppe.

Den fysiske træning vil være målrettet de fysiske optagelsesprøver, og tilpasset individuelt til dit niveau.
Vi arbejder således både med styrketræning, kredsløbstræning, koordination og de tekniske elementer fra optagelsesprøven.

Træningen vil også kigge ud over optagelsesprøven, og søge at bygge en stærk robust fysik, der understøtter den træningsbelastning du vil møde på Politiskolen.

I den fysiske træning vil du ind imellem også kunne møde elementer af det vi kalder ‘Samarbejde & Kommunikation’. Øvelser der vil udvikle din evne til at holde hovedet koldt, kommunikere klart og løse opgaven hensigtsmæssigt – også selvom du er under fysisk og psykisk pres.

Dette er faget, hvor vi arbejder med en bred vifte af politifagligt indhold – både fysisk og teoretisk.

Som betjent har du ret (og pligt) til at udøve fysisk magt, når det er nødvendigt – derfor underviser vi dig også i fysisk og verbal magtanvendelse. Vi underviser dig ud fra teknikker du vil møde når du kommer på Politiskolen, herunder også konflikthåndtering, så du kan undgå at eskalere situationer unødigt.

Vi ved af erfaring, at Magtanvendelse er et af de fag på Politiskolen, hvor mange har det svært – derfor prioriteres dette indhold højt.
Som politibetjent skal du derudover også have indsigt i det samfund du tjener, den magtstruktur og politiske baggrund du udøver dit virke på, samt forståelse for den magt du har ret og pligt til at håndhæve. Derfor indeholder dette fag også teoretisk indhold i retning af samfundsfag, retspleje og jura – altsammen også indhold du vil møde på Politiskolen.

Du vil også i dette fag kunne møde ‘Samarbejde & Kommunikation’.

Arbejdet som politibetjent er først og fremmest et menneskeligt håndværk, hvor du konstant skal kunne aflæse og forstå mennesker og situationer, og derfra tilpasse din kommunikation. Derudover er psykologi også noget vi aktivt arbejder med på kurset, som led i din personlige udvikling, samt et indhold du vil møde på Politiskolen. Derfor indeholder kurset også et fag hvor du bliver undervist i grundlæggende psykologi.

Størstedelen af dem, der ikke består optagelsesprøven til Politiet, falder på det danskfaglige. Derfor prioriterer vi danskundervisning højt på Politikurset, hvor vi tilpasser og differentierer undervisningen efter den enkeltes behov.

Sigtet med danskundervisningen er, at man som ansøger føler sig ordentligt klædt på til det, der venter til optagelsesprøven. Derfor vægter vi arbejdet med de skriftlige cases, man møder til prøven, højt. Desuden øver vi diktat og læseforståelse, som tilmed er en del af optagelsesprøven. Retstavning, grammatik, analyse og argumentation er en grundlæggende del af alt det, vi laver i danskundervisningen, og det skulle gerne slutteligt munde ud i, at du også får lavet en velskrevet ansøgning til Politiet.

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup. 

Kom på besøg - Book en rundvisning