Simon Øbro

Ganbatte kudasai

Citatet i overskriften er japansk og betyder noget i retning af ”gør dit bedste” eller ”stram dig an/gør dig umage”. En direkte oversættelse er vanskelig, men i Japan benyttes dette udtryk i stedet for held og lykke. Dette citat beskriver også Simons mindset ret præcist! 

Simon tror nemlig på, at DU er i kontrol og at DU kan opnå hvad du vil – og at det som oftest ikke har noget med held at gøre, men med din egen indsats og dit eget engagement.
Simon vil derfor søge at rykke elevernes opfattelse af, hvad det vil sige at ’stramme sig an’ i alle aspekter af livet, både det gymnastiske, men allervigtigst i det menneskelige.

Simon er oprindeligt nordjyde, men har siden 2014 slået sine folder i Odense, hvor han tog en bachelor i Idræt & Sundhed på Sydddansk Universitet.

Simon var som ung gymnast, ifølge ham selv, ”ikke helt så talentfuld som ønsket”, hvilket medførte, at han i en ung alder vendte øjnene mod træner- og undervisningsgerningen.

Simon blev meget inspireret af sine efterskolelærere og vidste i mange år, at han skulle være underviser i det frie skoleliv. Det medførte jobs som lærer på Lyngs, Hammerum, Skyum og  Bernstorffsminde, inden han endte på Ollerup.

Simon har siden 2014 arbejdet primært med TeamGym i Odense, Svendborg og på Ollerup. Når det ikke skal handle om gymnastik, så elsker han at holde sig vågen søndag nat. Der spilles nemlig NFL, som er en stor interesse! I må gerne trøste ham lidt, for i skrivende stund er hans yndlingshold New York Jets faktisk ret ringe – og har været det i mange år. Så vi håber det vender for ham.

 

-       Landstræner for Danmarks juniormix landshold i TeamGym

-       Træner for SG Eliteherrer i TeamGym

-       Træner for OGF seniorherrer i TeamGym

-       Bachelor i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet

-       Rep. holds instruktør i Hammerum og Viborg-Silkeborg

-       Efterskolelærer på Lyngs, Hammerum, Skyum og Bernstorffsminde

-       Handicap 15,7 i golf