Laura Schou Jensen

Rytmisk gymnastik bevæger mere end blot kroppen

Laura har altid lavet gymnastik. Først sammen med sine forældre og sidenhen på egne ben – altid i godt selskab med andre bevægelsesglade mennesker. Hun har både dyrket breddegymnastik med spring og rytme, lidt Team Gym og Grand Prix samt dans på Gerlev Performance Team. Udflugter og eventyr ind i forskellige genrer har givet Laura en masse god inspiration, men den klassiske og moderne rytmegymnastik er altid den hun er vendt tilbage til.

Den rytmiske gymnastik bliver ved med at udvikle sig, og Laura glæder sig til at dele denne oplevelse med eleverne på Rytmelinjen og til at dykke ned i bevægelse og mærke efter, hvad bevægelse gør ved kroppen, mennesket og samværet. Hun tror på at gymnastikken bevæger mere end blot kroppen, og at den rytmiske gymnastik skaber oplevelser og samvær, som ikke kan beskrives med ord, men som skal opleves, føles, grines, grædes, svedes og mærkes.

Når Laura ikke underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, læser hun en kandidat i Pædagogisk Filosofi på Aarhus Universitet. Her får hun lov til at dykke ned i tanker, idéer og teorier bag læring, undervisning, opdragelse og dannelse, hvilket hun drager stor nytte af, både som underviser og menneske. Uddannelsen byder yderligere på etik, moral og normativitet samt tanker om den menneskelige eksistens, som i høj grad er i spil i den danske højskoletradition og i hverdagen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Den teoretiske viden Laura har erfaret og erfarer gennem sin uddannelse, sætter hun i spil i gymnastikken, i lederuddannelsen og i de menneskelige relationer.

 

Kontakt Laura: lsj(at)ollerup.dk

Laura Schou Jensen

  • Elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup i foråret 2010
  • Bachelor i Uddannelsesvidenskab ved Aarhus Universitet
  • Studerer kandidat i Pædagogisk Filosofi ved Aarhus Universitet
  • Tidligere instruktør på DGI Østjyllands REP- og MiniREPhold
  • Tidligere Gymnast på Ollerup Elitehold
  • Gymnast på DGI's 10. Verdenshold

 

Laura-portræt.jpg