Historie og baggrund

Gymnastikhøjskolen i Ollerup er Danmarks ældste, og for mange nyere højskoler går rødderne tilbage til Ollerup. Gymnastikhøjskolen blev grundlagt af den danske gymnastikpædagog Niels Bukh i 1920 med hjælp fra højskolefolkene Lars Bækhøj og Kristensen-Randers. Ideen var at forene Grundtvig og Kolds traditionelle danske højskoletanker med en ny form for gymnastik. En kombination vi arbejder med den dag i dag, hvor der endvidere er tilført yderligere fagområder, bl.a. dans.

Fra første færd blev gymnastikhøjskolen internationalt kendt, og invitationerne indløb fra hele verden, til at komme og vise gymnastikken. Ollerup har ligeledes modtaget mange elever fra udlandet siden de første år. De internationale elever er altså ikke noget nyt, men en tradition vi holder fast i.

Med traditionerne ud i fremtiden
Gymnastikhøjskolen i Ollerup er en blanding af spændende nye tiltag og gode traditioner. Blandt traditionerne er elevmødet, OD-dagen samt at en gruppe drenge bliver "bisser" og i et par uger vedligeholder højskolen til gengæld for ekstra, intensiv gymnastiktræning. Samtidig har højskolen formået at følge med tiden. Både ved nye idrætsgrene, ved at tilpasse fagene og gennem hver årgangs egen måde at forme samværet på. Vores erfaring siden 1920 giver god basis for en dynamisk og fremadrettet højskole.

Et landsdækkende fællesskab
Siden grundlæggelsen har ca. 30.000 været elev på gymnastikhøjskolen i Ollerup.
Ca. en fjerdedel af dem holder kontakt med hinanden og skolen gennem Danmarks største elevforening. Alt dette er med til at sikre Gymnastikhøjskolen i Ollerup en fornem placering i dansk gymnastik-, idræts- og foreningsliv.

Eksterne links:
Hans Bondes bog om Niels Bukh
Smagsprøve fra bogen (afsnittet Mandeoprør)