DEMOKRATI OG DIVERSITET

Siden sin begyndelse i 1920 har Gymnastikhøjskolen i Ollerup lagt stor vægt på demokratisk dannelse samt bevægelse og dialog på tværs af nationaliteter og kulturer.

I praksis betyder det, at vi diskuterer samfundsproblematikker, holdninger og værdier i fag som Verden og mig; vi har foredrag og morgensamlinger, som giver os ny viden og perspektiv; vi finder løsninger på stort som småt i forskellige elevudvalg og ved det ugentlige fællesmøde; og vi bor, spiser, træner og hygger sammen i én stor smeltedigel af kulturer fra hele verden. 

Det er ikke altid problemfrit at bo sammen med så mange mennesker, som kommer med forskellige baggrunde. Men det kan lade sig gøre - det ved vi, for det ser vi hvert eneste semester - og det kan oven i købet blive en af livets fedeste og mest givende oplevelser!

Vi tror derfor fuldt og fast på den gavnlige effekt af at bo og lære sammen på tværs af interesser, alder, sprog, nationalitet, kultur osv.

Særlig mangfoldighedsindsats

Vi må dog også erkende, at vi ikke har så mange elever med mellemøstlig, arabisk og/eller muslimsk baggrund, som vi kunne ønske os. På trods af at disse unge er en lige så fundamental del af samfundet, både det danske og det globale, som enhver anden ung, er de på nuværende tidspunkt underrepræsenteret på højskolen. 

At gå på højskole er en særlig dansk tradition – og ikke mange nye danskere kender denne mulighed og skoleform. Vi har derfor søgt projektmidler, der giver mulighed for – ud fra en individuel vurdering – at reducere prisen på et højskoleophold for unge mennesker med mellemøstlig, arabisk eller muslimsk baggrund, som kunne have mod og lyst til at gøre sig erfaringer med denne form for skole.

Læs mere om projektet her: https://ollerup.dk/ny-elev/ollerup-mangfoldighed-tilbud

Hvis det lyder interessant for dig eller en, du kender, er du meget velkommen til at kontakte underviser og koordinator for projektet Morten Andersson på ma(at)ollerup.dk