Dansekompagniet 2019/2020

Audition til Ollerup Dansekompagni 19/20 bliver den 17. august klokken 10:00 til cirka 18:00. Det foregår på højskolen i Bevægelsessalen. Udtagelsen er åben for alle, uanset om du er elev, tidligere elev eller aldrig har sat fod på Ollerup før. Du tilmelder dig lige her.

Der vil være træning for de udtagede dansere både lørdag aften og søndag.

I sæsonen 19/20 byder vi velkommen til to nye koreografer, der skal stå i spidsen for Ollerup Dansekompagni: Ina Overgaard og Timothy De Mesa Højgaard.

Koreograferne siger:

Når vi samler et helt nyt kompagni og to koreografer, der for første gang skal skabe en forestilling sammen, så kan sæsonen for Ollerup Dansekompagni være svær af forudsige. Med Timothys inspiration og interesse for det kommercielle og urbane dansemiljø, hvor kropskontrol, kropsforståelse og musikalitet skal forenes med Inas tekniske, legende og grænsesøgende tilgang til, hvad bevægelser kan, så kan vi love en alsidig sæson, hvor der også skal være plads til personlig udvikling i flere retninger, såvel som forestillingsproduktion og ikke mindst en masse højskoleånd. Hertil har vi forventninger til de nye dansere om at have og vedholde lysten og nysgerrigheden for at være med til at skabe en forestillling med udgangspunkt i vores idéer og materiale, samt holde sin egen træning vedlige, møde forberedt om til samlingerne og vil repræsentere højskolen. 

Vi glæder os til at møde dig til audition i august!

 

Timothy De Mesa Højgaard

For Timothy har der aldrig været et kompromis - dansen er det han gerne vil. Med de 11 år i bagagen som arbejdende danser, har dette bragt ham på et danse eventyr, hvor han bl.a. blev europamester i hiphop, givet workshops i ind- og udland, optrådt på scenen til Danmark har TalentElle fashion awardsL'oreal Hair awardsGuldtuben/Youtube awards m.m. Lige nu arbejder Timothy som danser for Toniag Pedersen og Pivot, er trainee i DeleonCompany, samt underviser på Gaardbodans. Timothy blev i 2017 optager i det urbane dansekompagni Academy of Villains, baseret i Californien, USA.

Efter Flow Dance Academy, Hotstepper og Danseuddannelsen.dk har Timothy fået en bred forståelse i hiphop og experimental. Han har taget klasser, trænet og arbejde sammen med koreografer som Markus Pe Benito, Jens Brøndum, Haeni Kim, Tosh Tran, Cristopher Martin, Franklin Yu m.m. Dette har udviklet hans bevægelse til det den er i dag. 
Med tiden har Timothy fået flere nuancer på dansen og har bevæget sig over i at arbejde med video og eventudvikling. Han var bl.a. med til at skabe Evolement Dance Camp på BGI akademiet.

 

Ina Overgaard

 

Ollerup var et særligt møde, der stadig har stor betydning for, hvor Ina er på vej hen i dag. Højskolen var stedet hun første gang mødte dansen som bevægelsesform og tankegang, der siden har fået hende vidt omkring; både som studerende på Danseuddannelsen.dk og New Education for Contemperary Dance i Härnösand, Nordsverige, og senere arbejdet med kompagnier og deres koreografer som; DeLeon Company, Pi-X, Ollerup Dansekompagni m.fl. 
Sideløbende har Ina undervisningserfaring med sig fra flere efter- og højskoler, samt givet workshops og været vejleder indenfor undervisning og individuel udvikling på mange niveauer. Ina en yderligere interesse for kroppen igennem arbejdet som sportsmassør, med fokus på at hjælpe dansere i deres daglige træning. Hertil har arbejdet som kostumier haft en plads; senest for den Reumert-nominerede forestilling ‘Oeacen of our motion’ af koreograf Jens Schyth Brøndum.

 

Kalender for Ollerup Dansekompagni 19/20

- med forbehold for ændringer og tilføjelser...

Audtion+Træning

17.-18 august

1. Træning(fre-søn)

6.-8. september 

2. Træning(fre-søn)

4.-6. oktober

3. Træning(fre-søn)

25.-27. oktober

4. Træning(fre-søn)

8.-10. november

5. Træning(fre-søn)

6.-8 december

6. Træning(fre-søn)

17.-19. januar

7. Træning(fre-søn)

31. januar - 2. februar
 

8. træning(fre-søn)

27.-29. marts

9. Træning(fre-søn)

1.-3. maj

10. Træning(lør-søn)

13.-14. juni

 

SHOW:

DATO:

1. forestilling

9./10. november

Generalprøve 

19. januar 

OD-dag

1. februar

REP-Stævne

17.-19. april

DPN

???

SMIL-stævne

16. + 17. maj

100 års jubilæum/ELEVMØDE

1. + 2. maj

2020-stævne

24.-28 juni