banner-01.jpg

Dans

Tilstedeværelse, Frihed og Kontrol

En krop i bevægelse kan sige alt og mere til.

På Danselinjen er målet at eleven opnår ejerskab og ser mulighederne i deres levende krop. Dans er formidling og enhver bevægelse eller billede kan tolkes fortæller større selvtillid i en bevægende krop. bevægelsesglæde og søger vi sammenhængen mellem fylder vi timerne med leg, improvisation, teknik og koreografi.


tager vi udgangspunkt i moderne/ny dans og hip hop. Vi vil også berøre stilarter som ballet, house, partnering og floorwork.

Vores mål er at udvide din horisont og udvikle dit dansevokabular. Vi ønsker med fokus på kvaliteten og forståelsen af bevægelsen at udfordre dig og styrke dine dansefærdigheder aka kropskontrol. Kroppen er dit redskab så god fysik, bevægelighed og teknik går hånd i hånd - her skal maskineriet smøres på alle måder.

Udover nogle energiske, hårde og sjove timer forlænges linjefaget også ud i teatrene, hvor vi søger inspiration og indbyrdes kan diskutere og fordybe os i indtryk fra forskellige forestillinger.

Efterår - Variation og teknik

I efterårssemesteret har vi tid til at prøve mange ting af og der arbejdes ikke så produktorienteret som på foråret selvom vi sikkert viser en lille koreografi til juleafslutning. Om efteråret er eleverne i stor grad med til at bestemme hvad indholdet skal være.

Forår - Danseturné
I forårssemesteret koreograferer danselinjen en forestilling, som turnerer rundt til forskellige teatre i landet. Danserne får mulighed for at optræde i professionelle rammer, hvor rummet og lyset giver dem en helt særlig oplevelse. Forestillingen bliver i stor grad lavet i samarbejde med eleverne, hvor deres egen kreativitet og skaberevne får lov at udfolde sig under vejledning af underviserne.

Ved siden af den daglige træning vil du som elev på Ollerup få mere generelle højskolefag såsom Verden og mig, valgfag, foredrag og idræt. Danselinjen deltager også i højskolens tilbagevendende gymnastikopvisninger, hvor vi viser noget af det, som vi arbejder med til daglig på linjen.

Underviser på Danselinjen er:
Søren Mørkrid Thøgersen

VIDEO

...fra danselinjens danseforestillinger

Disconnected, 2016

Poks Oroh, 2015

Unlimited Body, 2014