Dans

Ønsker du at have dans i løbet af efteråret, se vores linje Rytme & Dans.

Dans er en reflektion af verden og er samtidigt med til at forme den tid vi lever i. Dans handler om at kunne formidle til sit publikum gennem sin krop og dens bevægelser. Dette kræver en stærk og intelligent krop. På danselinjen er målet at eleven styrker sin kropslige bevidsthed og får en fornemmelse af dens kapacitet til at formidle information. Disse informationer, som for eksempel kan være følelser og historier, registreres og tolkes individuelt af modtageren. Med andre ord opleves enhver bevægelse eller billede forskelligt fra person til person, hvilket betyder at alle har en særlig oplevelse af dans og koreografi.

Det kræver teknik og styrke at blive en dygtig og alsidig danser. Det kræver ambition og benhårdt arbejde. Det er ikke nok kun at lære koreografi og trin. Man skal lære at bruge sin krop som et værktøj, der kan forme og tilpasse sig. Først derefter kan man løfte dansen til kunst.

På danselinjen arbejder vi altså på at få ejerskab over vores egen krop, men også vores kreativitet. Vi skal øve os i at finde forbindelser og sætte bevægelser sammen, lave billeder og skabe dans. Vi får praktisk erfaring gennem forskellige projekter og ved at udvikle metoder og formater til at koreografere og undervise.

Udover træning i salen, bringer vi linjefaget med ud i verden for at søge inspiration og reflektion. Det kan for eksempel være ved at tage i teatret, hvorefter vi indbyrdes kan diskutere og fordybe os i indtryk fra forskellige forestillinger.

Linjeansvarlig lærer: Mikaël Orozco Madsen

VIDEO

...fra danselinjens danseforestillinger

Disconnected, 2016

Poks Oroh, 2015

 

NB! Bemærk, at der er forskel på et efterårs- og forårssemester: I foråret er danselinjen sin egen, men i efteråret har vi slået os sammen med rytmisk gymnastik under linjen Rytme & Dans.

Det har vi gjort af flere grunde, hvoraf de vigtigste er: 

1: Vi mærker ofte, at man som rytme/danse-elev har svært ved at vælge mellem de to linjer, da man egentlig gerne vil inspireres og lære fra begge ”verdener”… Det vil vi gerne imødekomme og afprøve!

2: Vi vil gerne sørge for, at man som helårselev (efterår+forår) i efteråret kan få en introduktion til begge linjer, så man i foråret er endnu mere kvalificeret og oplyst til at tage valget om én linje.

3: Rytmisk gymnastik og moderne dans har ligeså mange fællestræk, som de har forskelle, og det burde vi udnytte og afprøve i praksis, så vi kan blive endnu mere bevidste om kvaliteten i de forskellige bevægelsers forskelle og ligheder.

4: Kun i efterårssemestret er der mulighed for praktik, så det vil være fedt at kunne sende elever ud, der kan undervise i BÅDE rytme og dans.

Nogle uger vil være ren rytme, nogle uger vil være ren dans, og så er der uger, hvor der vil være begge dele. Vigtigst er det, at du som elev på rytme/danselinjen får lige meget af hver genre!

Rytmeforløbene varetages af vores faste rytmelærere:

Trine Sønderholm Larsen

Signe Schaarup

Kirstine Mielcke