Dans

En krop i bevægelse kan fortælle det hele og mere til.

På danselinjen er målet at eleven forstærker bevidstheden om og ejerskabet over egen krop. De skal opleve og turde bruge mulighederne som findes i deres levende legeme. Dans er følelser og historier og enhver bevægelse eller billede kan og skal kunne tolkes individuelt af modtageren. Kunsten at formidle kræver at man som danser og fortæller behersker sit instrument - kroppen, og via tilstedeværelse, glæde og selvtillid i bevægelsen fremstår ægte og vedkommende.

I tillæg til nogle energiske, svedige og sjove timer forlænger vi linjefaget ud i teatrene, hvor vi søger inspiration og indbyrdes kan diskutere og fordybe os i indtryk fra forskellige danseforestillinger.

Vi søger lige nu ny lærer til danselinjen, og vedkommende vil selvfølgelig komme til at præge linjen. Så snart vi ved mere, vil der komme information her på siden.

En ting, der dog er sikker, er, at der er forskel på et efterårs- og forårssemester. I foråret er danselinjen sin egen, men i efteråret har vi fra i år (2019) valgt at lave én rytme/danselinje.

VIDEO

...fra danselinjens danseforestillinger

Disconnected, 2016

Poks Oroh, 2015

Det har vi gjort af flere grunde, hvoraf de vigtigste er: 

1: Vi mærker ofte, at man som rytme/danse-elev har svært ved at vælge mellem de to linjer, da man egentlig gerne vil inspireres og lære fra begge ”verdener”… Det vil vi gerne imødekomme og afprøve!

2: Vi vil gerne sørge for, at man som helårselev (efterår+forår) i efteråret kan få en introduktion til begge linjer, så man i foråret er endnu mere kvalificeret og oplyst til at tage valget om én linje.

3: Rytmisk gymnastik og moderne dans har ligeså mange fællestræk, som de har forskelle, og det burde vi udnytte og afprøve i praksis, så vi kan blive endnu mere bevidste om kvaliteten i de forskellige bevægelsers forskelle og ligheder.

4: Kun i efterårssemestret er der mulighed for praktik, så det vil være fedt at kunne sende elever ud, der kan undervise i BÅDE rytme og dans.

Nogle uger vil være ren rytme, nogle uger vil være ren dans, og så er der uger, hvor der vil være begge dele. Vigtigst er det, at du som elev på rytme/danselinjen får lige meget af hver genre!

Rytmeforløbene varetages af vores faste rytmelærere:

Trine Sønderholm Larsen

Signe Schaarup

Kirstine Mielcke