OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvor gammel skal man være, for at gå på højskole?

Man skal være fyldt 17,5 år inden semesterstart.

Dette er et krav fra ministeriets side, for at vi som højskole kan modtage tilskud. Hvis du ønsker at blive elev, selv om du endnu ikke er fyldt 17,5 år ved opstart, skal du derfor betale yderligere 1400 kr. pr. måned.

Hvor lang tid er man elev på højskolen?

Det afhænger af hvilket semester, man vælger - hvis ikke man vælger begge. Efterårssemesteret varer omkring 4 måneder, og forårssemesteret varer næsten 6 måneder.

Skal man have dyrket gymnastik før?

Nej. Gymnastikhøjskolen er for alle uanset niveau. Der er ingen krav til dine evner inden for gymnastik udover en nysgerrighed for at lære.

Ydermere tilbyder Gymnastikhøjskolen i Ollerup linjerne Politi og Fitness og Sundhed, der ikke fokuserer på gymnastik. Dog vil der være fællestimer med alle skolens elever, hvor alle laver gymnastik - også Politi og Fitness og Sundhed.

Hvad koster det, at gå på Gymnastikhøjskolen i Ollerup?

Det afhænger af hvilken linje, som du vælger.

Du kan finde en vejlende prisliste HER.

Kan man vælge mere end en linje?

Nej. Det er ikke muligt at vælge mere end en linje.

Kan man skifte linje, hvis man fortryder sit linjevalg?

I de fleste tilfælde kan man som ny elev skifte linje i den første uge af semesteret. Herefter er det ikke muligt at skifte linje.

Hvordan er trafikforbindelserne til og fra skolen?

Der er et busstoppested lige ude foran Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Her går der busser mellem Svendborg og Ollerup 1-2 gange i timen afhængigt af dag og tidspunkt. Bussen fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup til Svendborg stopper ved Svendborg Vest St. og herfra er det muligt at tage toget mod Odense.

 

Hvordan vasker jeg mit tøj på skolen?

Det er muligt at vaske tøj gratis på skolens vaskemaskiner. Vi har to vaskerum, hvor det er muligt at vaske dit tøj, hvor du selv skal medbringe eget vaskemiddel.

Ydermere har vi to tørrerum og muligheder for at stryge sit tøj.

 

Hvilke regler er der på skolen?

Der er flere regler gældende på skolen, men de to vigtigste er, at alkohol og stoffer er ikke tilladt på skolens grund. Der vil blive serveret alkohol på skolen ved caféaftener og fester.

Ydermere skal du være til stede ved alle skolens timer medmindre du er syg, skadet eller lignende.

 

Skal jeg overnatte på højskolen?

Ja, du skal i princippet overnatte på højskolen. Ved særtilfælde og i friweekender er det tilladt at overnatte andensteds.

Er der studieture?

Ja. I efterårssemesteret er det muligt at vælge mellem studietur til Island, Tyskland eller Østrig. I forårssemesteret er det muligt at komme på Norge for at stå på ski eller snowboard.

Du kan læse meget mere om studieturene HER.

Er det kun linjetimer, man har?

Nej. Højskolen tilbyder mange fag, som blander eleverne på kryds og tværs.

Højskolenefagene som Verden og Mig, foredrag og sang og fortælling indkapsler på hver sin måde højskoleånden.

Fællesfagene Bevægelses- og kropsbasisKvinde/Mand-fællesskaber, Kunsten at dele og Bo-grupper tager afsæt i fællesskabet på højskolen.

Idrætsfagene udbydes kun om foråret og består af forskellige former for boldspil, svømning og natur- og friluftsliv.

Valgfagene kan variere mellem musik, strik/hækling, foto/kommunikation, knivværksted, manuel behandling, e-sport og praktiske fag

Fokusfagene udbydes kun om efteråret kan variere mellem indoor bike, tumbling A, tumbling B, Power Rhythmical Gymnastics, ballet, styrke & mobilitet, outdoor life, svømning, spillets anatomi, partnering og fodbold.

Hvordan bor man på skolen?

Størstedelen af eleverne bor to og to sammen. Der vil dog være få værelser, hvor man bor flere sammen. Fra værelset vil der være adgang til toiletter på gangen.

Hvad hvis jeg har mad-allergi eller er vegetar?

I en af de første dage af semesteret forhører køkkenet sig blandt alle elever, hvem der har allergi over for visse madtyper eller er vegetar.

Hvad nu hvis jeg af en eller anden grund afbryder mit højskoleophold?

Afbrydelse af skoleopholdet vil medføre følgende afregning af skolepenge:

  • Der betales fuld skolebetaling fra skoleopholdets begyndelse for alle hele uger indtil afrejsedagen samt 75% af skolebetalingen for de efterfølgende 6 hele uger.
  • Ved afbrydelse af skoleophold uanset årsag efter at skolen har købt billetter til studietur eller stævne, refunderes udgifterne hertil ikke.

Det anbefales, at alle elever tegner en afbestillingsforsikring.

Gymnastikhøjskolen forbeholder sig ret til at foretage ændringer i vilkår for afbrydelse af elevophold, og gældende vilkår for den enkelte elev vil være at regne for tidspunkt for forfald af 1. skolerate.

Er det mulighed for støtte til et højskoleophold?

Ja, der findes enkelte muligheder for støtte til et højskoleophold. Du kan læser meget mere om mulighederne under fanen Økonomi