Bliv klog på politifaget

Har du altid haft en drøm om at blive politibetjent? Er du usikker på, om det er det, du vil? Eller ønsker du at udfordre dig selv og dine evner? Uanset hvad dine drømmer og ambitioner er, så kan linjefaget Politi give dig et indblik i politifaget og de kompetencer, det kræver, og måske gøre dig klogere på din fremtid.

Hos os er det dig og dine målsætninger, der er i fokus. Vi har mange års erfaring med fysisk træning og personlig udvikling, og lader os samtidig inspirere af den nyeste viden inden for disse felter. Dette er med til at klæde dig på til optagelsesprøven - både til den klassiske politibetjentuddannelse og den nyere uddannelse til politikadet. Det der er vigtigt for os, er, at du er tættere på dine mål og dine drømme, når du slutter kurset, end da du startede det.

I samarbejde med politiet

Ollerup har et tæt samarbejde med Politiskolen, hvilket er med til at give dig en dybere indsigt i politiets arbejde. Undervejs i forløbet besøger du bl.a. en politistation og Politiskolen, og du får undervisning af gæstelærere fra politiet. Du får dermed muligheden for at komme helt tæt på politiet og få et kig ind i den virkelige verden.

Få kompetencer til politiet

En af politiets hovedopgaver er at skabe tryghed og sikkerhed i samfundet og for alle dets borgere. For at kunne varetage de varierede arbejdsopgaver, som følger med jobbet, skal du have et solidt fundament at udvikle dig på. Derfor har vi tilrettelagt undervisningen, så du får alle de nødvendige kompetencer og færdigheder.

Fysiske og mentale kompetencer

På linjen Politi har vi selvfølgelig stort fokus på den fysiske del af faget. Vi træner målrettet, så du til slut er rustet til den fysiske del af optagelsesprøven. Dette opnås gennem forskellige former for træning, såsom nærkamp, løb og fridykning og generelt fokus på fysisk udvikling, samt skadeforebyggelse, restitution og kost.
Men faget som politibetjent handler ikke kun om din fysiske tilstand. De mentale kompetencer fylder mindst lige så meget, og vi træner disse på lige fod med de fysiske. De mentale kompetencer dækker bl.a. over evnen til at fokusere og finde sindsro selv i stressede situationer, mental robusthed, forhøjet selvbevidsthed og selvtillid og evnen til at kunne sætte sig ind i andres situation.

Færdigheder i sprog, kommunikation og samarbejde

Hvis dit mål er at bestå optagelsesprøven, kræves det også, at du har færdigheder i dansk sprog og grammatik samt dansk casearbejde. Disse færdigheder trænes ligeledes i undervisningen.

Kommunikation og samarbejde har en høj relevans, uanset hvilken indgang du har til politifaget – også når du evt. skal vurderes til et videre uddannelsesforløb.
Vi har god erfaring med, at kommunikation og samarbejde udvikles bedst i konkrete, fysiske aktiviteter, hvor der kan reflekteres på et højere teoretisk niveau i forbindelse med aktiviteten, og hvor du får muligheden for at udvikle dig som person og i samarbejde med andre. Vi har bl.a. fokus på selvdisciplin og ledelse, forskellige former for kommunikation, lærings- og udviklingsperspektiver og gruppestruktur og føring.

Denne unikke sammensætning af undervisning vil være med til at udvikle dine kompetencer indenfor politifaget og give dig de bedste forudsætninger for at bestå alle dele af optagelsesprøven.

Individuel udvikling i fællesskabet

Hos Ollerup er der plads til alle. Uanset hvilke mål og evner du møder ind med, så indretter vi undervisningen, så alle kan være med. Vi samarbejder på tværs af linjerne for at opnå de bedste resultater, bl.a. i forhold til træningsplaner og udvikling. Du bliver løbende evalueret og får muligheden for at justere i din træningsplan.
Vi starter på dit specifikke niveau, og vi arbejder derefter på at flytte dig så langt, som du overhovedet kan.

Et godt afsæt til politiets optagelsesprøve. Forfølg drømmen om at blive politibetjent eller politikadet

Hvorfor valgte du Ollerup Politi?

"Jeg valgte Ollerup, da jeg altid har haft en drøm om at blive Politibetjent. Indledningsvis var jeg skeptisk, da jeg kun havde hørt om Ollerup i forbindelse med gymnastik - og jeg har aldrig gået til gymnastik!"

"Jeg frygtede særligt den almene test i politiets fysiske prøve, da jeg var enormt usmidig, ikke havde nogen koordinationsevner og mildest talt ikke kunne sætte et komma. Jeg talte med en underviser på Ollerup, som kunne forsikre mig om, at jeg efter et semester på Ollerup ville være klar til at søge ind til politiet - vel at mærke, hvis jeg gik ind til det med den rette indstilling. Det var nok for mig, og to dage senere var jeg indskrevet på forårssemesteret 2017. Nu er jeg elev på Politiskolen."

Steffen, elev på Politi (tidligere UpGrade) foråret 2017

UpGrade-Steffen.jpg

 

Hvilken undervisning forberedte dig bedst til optagelsesprøven?

"Helt klart danskundervisningen. Ved hver lektion blev jeg fyldt med ny brugbar viden, som jeg overhovedet ikke anede var et krav i forbindelse med optagelsesprøven. Hele danskforløbet var meget intenst, og der blev taget hånd om alle tvivlsspørgsmål og frustrationer. Jeg har også allerede på Politiskolen oplevet det som en stor fordel, at have arbejdet så meget med retskrivning. Det ligger frisk i min erindring nu, og jeg skal ikke til at lære det på ny. Så danskundervisningen har ikke kun hjulpet mig med optagelsesprøven, men også i mit nuværende studieforløb ved politiet."

Marie, elev på Politi (tidligere UpGrade) foråret 2017

Marie-UpGrade.jpg