Linjefag

Bliv klar til Politiskolen

Næste opstart for politilinjen: august 2021.

Vores linje Politi henvender sig til dig, der gerne vil give dig selv de bedste forudsætninger for at kunne bestå optagelsesprøven til politibetjent eller politikadet, men også til dig, der har fokus på at udfordre dig selv såvel fysisk som mentalt.

7A6A3183.jpg

Samarbejde med Politiet

Ollerup har et tæt samarbejde med Politiet og Politiskolen, hvilket er med til at give dig en dybere indsigt i politiets arbejde. Undervejs besøger du bl.a. en politistation og Politiskolen, du får undervisning af gæstelærere fra Politiet og oplever politiuddannelsen på tætteste hold, da du på Ollerup får lov til at være figurant på flere af Politiets uddannelser. 

Politi uv.jpg

Få kompetencer til Politiet

En af Politiets hovedopgaver er at skabe tryghed og sikkerhed i samfundet og for alle dets borgere. For at kunne varetage de varierende arbejdsopgaver, som følger med jobbet, skal du have et solidt fundament at udvikle dig på. Derfor har vi tilrettelagt undervisningen, så du får alle de nødvendige kompetencer og færdigheder.7A6A3504.jpg

Fysiske og mentale kompetencer

På Politi har vi selvfølgelig et stort fokus på den fysiske del af faget. Vi træner målrettet, så du til slut er rustet til den fysiske del af optagelsesprøven. Dette opnås gennem forskellige former for træning, såsom styrketræning, løb, kampsport og gennem et generelt fokus på fysisk udvikling samt skadesforebyggelse, restitution og kost. En del af den fysiske træning foregår sammen med skolens fitnesslinje.

Det er vigtigt at være bevidst om, at faget som politibetjent ikke kun stiller krav til din fysiske tilstand. De mentale kompetencer fylder mindst lige så meget, og vi træner disse på lige fod med de fysiske. De mentale kompetencer dækker bl.a. over mental robusthed, øget selvbevidsthed og selvtillid, evnen til at fokusere og agere roligt i stressede situationer samt evnen til at kunne sætte sig i andres situation.

Kampsport

Et af de fag, der forbereder dig både fysisk og mentalt, er kampsport, hvor du vil blive undervist og testet i selvforsvar og magtanvendelse i forbindelse med konfliktsituationer. Undervisningen inddrager teknikker fra flere forskellige kampsportsdiscipliner, og du får mulighed for at prøve dine færdigheder i praksis under kontrollerede rammer.

Underviser er Martin Kampmann, som er tidligere professionel MMA-udøver (Mixed Martial Arts) i UFC (Ultimate Fighting Championship). Som aktiv kæmper var han rangeret i top ti i verden gennem en længere årrække. Martin har trænet en bred vifte af kampsportsdiscipliner og inddrager flere af disse elementer i sin undervisning. I dag er han træner for nogle af Danmarks bedste MMA-udøvere, bl.a. Mark O. Madsen.

Politi instruktion.jpg

Færdigheder i sprog, kommunikation og samarbejde

For at bestå optagelsesprøven kræver det, at du har færdigheder i dansk sprog og grammatik samt dansk casearbejde. Disse færdigheder trænes ligeledes i undervisningen.

Kommunikation og samarbejde har en høj relevans, uanset hvilken indgang du har til politifaget – også når du evt. skal vurderes til et videre uddannelsesforløb.

Vi har god erfaring med, at kommunikation og samarbejde udvikles bedst i konkrete, fysiske aktiviteter, hvor der kan reflekteres på et højere teoretisk niveau i forbindelse med aktiviteten, og hvor du får muligheden for at udvikle dig som person og i samarbejde med andre. Vi har bl.a. fokus på selvdisciplin og ledelse, forskellige former for kommunikation, lærings- og udviklingsperspektiver samt gruppestruktur og føring.

Som højskoleelev har du selv indflydelse på, hvordan dit skema kommer til at se ud, men for at give dig selv den mest optimale forberedelse til Politiet anbefaler vi, at du vælger valgfagene Kampsport og Kommunikation & Samarbejde. Denne unikke sammensætning af undervisningen vil være med til at udvikle dine kompetencer inden for politifaget og give dig de bedste forudsætninger for at bestå alle dele af optagelsesprøven.

Politi drenge anhold.jpg

Mere end blot en prøve

På Politi ønsker vi ikke kun at klæde dig på til optagelsesprøven. Det er lige så vigtigt for os, at du  får de bedste forudsætninger for efterfølgende at lykkes i jobbet som betjent.

Hos os er det dig og dine målsætninger, der er i fokus. Vi har mange års erfaring med fysisk træning og personlig udvikling og lader os samtidig inspirere af den nyeste viden inden for disse felter.

Det vigtigste for os er, at du er tættere på dine mål og dine drømme, når du slutter kurset.

7A6A0545 2.jpg

 

Hvorfor valgte du Ollerup Politi?

"Jeg valgte Ollerup, da jeg altid har haft en drøm om at blive politibetjent. Indledningsvis var jeg skeptisk, da jeg kun havde hørt om Ollerup i forbindelse med gymnastik - og jeg har aldrig gået til gymnastik!"

"Jeg frygtede særligt den almene test i politiets fysiske prøve, da jeg var enormt usmidig, ikke havde nogen koordinationsevner og mildest talt ikke kunne sætte et komma. Jeg talte med en underviser på Ollerup, som kunne forsikre mig om, at jeg efter et semester på Ollerup ville være klar til at søge ind til politiet - vel at mærke, hvis jeg gik ind til det med den rette indstilling. Det var nok for mig, og to dage senere var jeg indskrevet på forårssemesteret 2017. Nu er jeg elev på Politiskolen."

Steffen, tidligere elev på Politi

UpGrade-Steffen.jpg

 

Hvilken undervisning forberedte dig bedst til optagelsesprøven?

"Helt klart danskundervisningen. Ved hver lektion blev jeg fyldt med ny brugbar viden, som jeg overhovedet ikke anede var et krav i forbindelse med optagelsesprøven. Hele danskforløbet var meget intenst, og der blev taget hånd om alle tvivlsspørgsmål og frustrationer. Jeg har også allerede på Politiskolen oplevet det som en stor fordel, at have arbejdet så meget med retskrivning. Det ligger frisk i min erindring nu, og jeg skal ikke til at lære det på ny. Så danskundervisningen har ikke kun hjulpet mig med optagelsesprøven, men også i mit nuværende studieforløb ved politiet."

Marie, tidligere elev på Politi

Marie-UpGrade.jpg

 

På Politilinjen arbejder vi med mange områder, der er med til at klargøre dig til Politiets optagelsesprøve. Undervisningen indeholder blandt andet:

  •    Styrketræning
  •    Kredsløbstræning
  •    Magtanvendelse
  •    Danskundervisning
  •    Samarbejde
  •    Kommunikation
  •    Stresstests
  •    Personlig udvikling
  •    Prestur