Fællesfag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle fællesfag, som tager afsæt i det fællesskab man har på Ollerup.

Bevægelses- og kropsbasis
Et fag der samler alle elever, uanset hvilken linje man er tilknyttet, eller hvilken nationalitet man tilhører. Kropsbasis er en måde, hvorpå man kan opleve sider af bevægelse og kultur, som man ikke vidste, man havde brug for. Når hele højskolen er samlet, kan man virkelig mærke, hvad man er en del af.

Kvinde/Mand-fællesskaber
Et fag, hvor vi zoomer ind på kønnene og de forskelle, ligheder og tendenser, der er og har været gennem tiden. Et fag hvor vi gennem provokationer, oplysning og historier skaber et koncentreret rum for elever, hvor der er plads til refleksion.

Kunsten at dele
Glæden ved at give noget til andre. Et modul hvor eleverne, uafhængigt af lærerne, byder ind med forskellige workshops og underviser hinanden. Det kan være alt fra brasiliansk kampdans, spansk-undervisning til stratego og guitarspil. Kunsten at dele handler om, at vi inspirerer hinanden til at blive mere kreative, opfindsomme og fællesskabsorienterede.

Bo-grupper
En gruppe elever der er sammensat på tværs af linjer, kultur og køn mødes med en lærer til en snak om højskoleliv og højskolehverdag. Her er der mulighed for samtale, samvær, forståelse og konfliktløsning.