Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Turid Guldin

Turid Guldin

”Musik skal ikke dyrkes i en perfekthedskultur, men snarere en fejl-kultur. Det er meningen at man skal turde springe ud i noget, vel vidende at det ikke bliver perfekt.”

Turid er født og opvokset i Nordborg på Als. Hverken hendes far, som er elektriker, eller mor, som er sygeplejerske er udprægede højskolemennesker, musikere eller gymnaster. Turid er heller ikke gymnast, men til gengæld har hun boet i Aarhus i mange år, hvor hun også studerede på musikkonservatoriet, inden hun boede, spillede og skrevet musik i Berlin i halvandet år. Efter nogle år med soloundervisning på pianoet, savnede hun kolleger, og derfor har Turid heldigvis fundet vej til Sydfyn.

”Det er grænseoverskridende at spille for andre, fordi alle har en mening om musik – og det er en brugskunst, hvilket godt kan skabe noget berøringsangst. Men det er meget vigtigere at gøre noget, end det er at være perfekt. Det er ikke det, livet handler om – der er ikke noget ’mål’ eller ’produkt’ – der er processen, og den er ret vigtig.”

Det, der især gør Turid enormt velegnet til at undervise i sine musikfag, er hendes nærvær og oprigtighed. Som konservatorieuddannet, har Turid styr på alle tænkelige instrumenter, og behersker musikkens håndværk – men det er, ifølge Turid, ikke det vigtigste. Det vigtigste er formidlingen, entusiasmen og at kunne gøre faget spændende. Derfor er Turids undervisning heller ikke helt traditionel – målet er nemlig at sætte ild i en interesse, i stedet for ’bare’ at udenadslære en samspilssang. Målet er, at du kommer herfra med lyst til og forudsætninger for at arbejde videre med musik – ikke at du har lært Wonderwall udenad.

Samtidig med Turids mission om at fjerne fokus fra udenadslæren, fokuserer hun meget på at kunne nyde at være i processen. At kunne acceptere, at man er begyndt på noget nyt, og blive ved med at øve sig, selvom det ikke lyder, som man havde håbet på. Det er vigtigt, at man tillader sig selv at gøre sig umage, selvom man faktisk er ret dårlig til noget. Det er nemlig sådan, man bliver bedre.

”Det handler om at komme i gang. Det er mit mål. At give gode redskaber, så man kan komme i gang og holde sig i gang. Musik er ret fantastisk, hvis man er OK med, at det ikke er perfekt fra starten”

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup.