Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Nikolaj Refshauge

Nikolaj Refshauge

Det vigtigste er, at komme lidt væk fra konkurrencen og lidt mere tilbage til legen. Så bevarer man motivationen og nysgerrigheden – og det bliver man dygtig af!”

Nikolaj er opvokset på Sydfyn, lige på den anden side af Svendborg, i en rigtig gymnastikfamilie. Fire søskende fordelt i to køjesenge har været medvirkende til, at hans kerneværdier er fællesskab, samvær, leg og tillid, og når nu hans forældre mødtes på Ollerup, var gymnastikken en oplagt vej at gå. Siden han selv gik på Ollerup i 2010, har han været efterskolelærer, og så har han læst en halv bachelor i idræt, som blev afbrudt, da han blev instruktør for DGI’s Verdenshold i 2016-17.

Det, jeg er god til, er at skabe et hold. Hvor man støtter og fejrer hinanden, og udvikler sig og hæver sit niveau, uden at skulle være hård ved sig selv. Hvor det er behageligt at være. Det er noget, jeg arbejder meget med.

Efter mange års forenings- og konkurrencegymnastik, en årrække som efterskolelærer, et år som verdensholdstræner og 6 år på eliteholdet – indtil han overtog instruktørrollen – har Nikolaj et stærkt fundament. Det har nemlig både givet indblik i, hvordan man mest effektivt træner sig selv og andre – og måske især hvordan man træner andre til at træne sig selv, når man igen er tilbage i hverdagens rammer.

Netop at skabe et klima, hvor gymnasterne er involveret, har medindflydelse på træningen og hvor man bevæger sig fra den klassiske konkurrencementalitet til den såkaldte ”mestringsmentalitet”, er kernen i Nikolajs undervisning. At bevare det legende, afsøgende, forundrende og sjove, og at tage sin træning alvorligt imens man eksperimenterer, begår en masse fejl og tager ejerskab over sin udvikling. Det skaber et positivt læringsrum, et meget federe fællesskab og gør ganske enkelt træningen sjovere.

Der er et godt citat fra Benjamin Franklin, som jeg selvfølgelig ikke helt kan huske… Tell me and I forget, eller sådan noget. Det handler om forskellen mellem at blive fortalt og blive involveret. Hvis man har fået medindflydelse, er blevet involveret – sådan rigtigt – så har læringen større værdi. Den sidder bedre fast. Det husker man.”

  • Instruktør og Koreograf på DGIs 11. Verdenshold 2016-2017
  • Instruktør på Ollerups Elitehold
  • Bachelor i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet
  • Springsikker MASTER certificeret
  • Rep. Holds instruktør i DGI Sønderjylland og DGI Fyn
  • Efterskolelærer på Vedersø idrætsefterskole, Bramming GI-E, Ringe Fri- og Efterskole, Vejstrup Efterskole

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup.