Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Esben Sand Lysemose

Esben Sand Lysemose

 Jeg har egentlig altid forsøgt på at blive dygtigere underviser ved at sætte mig i vanskelige situationer. Det var eksempelvis ikke super let, at tage et halvt års gymnastikundervisning i en kakkelovnsvarmet, gammel hal i Japan… Uden at kunne japansk.”

Esben kommer fra det fynske foreningsliv, hvor han har dyrket gymnastik siden barnsben, men især da han gik på Vejstrup, tog det fart. Efter at have gået på Ollerup i foråret 2010, var han i Japan som underviser på Ollerups venskabsskole i Tokyo og der, blandt ”oldnordiske redskaber og på et fremmed sprog, tog gnisten for at undervise for alvor fat. Der skulle dog gå 4 år, en universitetsuddannelse og en masse trænerarbejde før Esben rent faktisk opdagede det. Da han blev færdig i 2021 havde han fået 2 børn og var klar til noget helt nyt – noget, der indebar fed undervisning, noget på fyn og helst noget gymnastik. 

”Selvom du er elitegymnast, skal din træning indeholde andre aspekter, som gør, at du kan holde ud at træne lang tid – både fysisk og psykisk. At bevare glæden for gymnastikken på lige vilkår med gerne at ville perfektionere.”

Esben har aldrig været på verdens- eller eliteholdet. Han har faktisk hverken trænet eller været træner på eliteniveau, men han har til gengæld trænet i nogle helt, helt anderledes situationer, som har givet et andet og nuanceret indblik i hvad, der skaber god træning. Det betyder, at Esbens super-power er at lave et rum, hvor både nybegyndere og elitegymnaster synes, det er rart at være. Hvor det er sjovt at være med – uanset niveau. Og selvom Esben er teknisk og teoretisk knivskarp fra sine idrætsstudier, har trænet gymnaster siden barnsben og er en skarp modtager, er det undervisningsrollen, han er bedst i.

Det er svært at lære en japansk skole at lære en 7 minutter lang kølleserie. Ja – 7 minutter lang. Det er også svært at træne asylfamilier, hvis interesser og opmærksomhed ligger meget, meget langt fra gymnastikken. Begge dele har Esben gjort. Hans fornemste opgave er, ifølge ham selv, at hjælpe dig med at bevare interessen, bevogte motivationen og sørge for et trygt, spændende og ligeværdigt træningsmiljø, hvor alle har lige stort fokus. Og hvor du ikke ender som et nervevrag på grund af dine forventninger til dig selv. Det skal nemlig nok gå. Det hjælper Esben med.

”Det er ikke altid let at finde balance mellem resultat og proces. Man vil tit bare gerne være dygtig, og så træner man af den grund. Hvad nu, hvis man bare havde fede træninger? Altså, nød gymnastikken i sig selv?”

  Speciale i idrætsundervisning

  Et halvt års udveksling som gymnastikunderviser i Japan

  Har lært japansk

  Træner for landsdelshold i København, aktiv på Rep.hold

  Far til Orla og Karen

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup.