Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

 Andreas Brink

Andreas Brink

”På en højskole er det muligt at være 100%, ufortyndet sig selv. I en undervisningssituation hjælper det virkelig meget – både som lærer og som elev”

Andreas kommer fra en lille landsby nær Vejle, der hedder Bredsten. Begge forældre var lærere på Balle Efterskole, og han var derfor sikker på, at han ALDRIG skulle være lærer. På Ollerup forberedte han sig derfor på et arbejdsliv i politiet, men meldte sig efterfølgende ind på lærerseminariet i København. Sidenhen har Andreas arbejdet med udsatte unge, været efterskolelærer, trænet konkurrencesvømning, arbejdet med personligheder, socialpsykologi og kastet sin kærlighed på fotografi.

”Der er mange, der kommer fra enten en perfekthedskultur eller udsatte hjem. I begge tilfælde er man nødt til at forholde sig til, hvilke værdier man reelt har, konsekvenserne af ens valg. Der hjælper det helt sikkert, at man føler sig set og hørt. Det er en lærers fornemste opgave, synes jeg.”

Andreas er berømt og berygtet for sine fuldstændigt legendariske far-jokes, og kan tæve selv den kækkeste højskoleelev i et joke-battle. Igennem sit tidligere arbejde har Andreas udviklet en ekstraordinær forståelse for elevernes forskellige udfordringer, og er enormt opmærksom på, at disse udfordringer ikke skal sabotere deres ophold. At hver enkelt elev føler sig set, hørt og inkluderet.

Svømning er, ifølge Andreas, pisse sjovt på Ollerup. Det gør han selv sit bedste for at bidrage til, men understreger også, at det ikke skal være sjovt ’bare’ for at være sjovt. Det skal bidrage, det skal være en positiv oplevelse og man skal gå fra svømmehallen med en god fornemmelse i maven, uanset om man er konkurrencesvømmer eller lider af vandskræk. Samme mentalitet gør sig gældende i medievalgfaget, hvor hans elever både nørder ISO, blænde og lukketid, men også i høj grad får lov til at lege og lære.

”Det må ikke blive elitært, og selvom vi går til stålet under træning, opnår teknisk kompetence og arbejder fokuseret, så er det essentielt, at man er i et behageligt miljø – og det er trænerens opgave at sørge for.”

 

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup.