Ollerup logo

Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

TeamGym

Er du klar på at blive bedre, end du var i går? dygtige undervisere? at udfordre dig selv? at fejre succes? noget fedt?

Den eneste, der kan gøre dig til en dygtig gymnast, er dig selv – og på TeamGym lærer vi dig, hvordan. Du kommer til at lære dine svagheder og styrker at kende, og du lærer, hvordan du holder dit træningsniveau lige der, hvor udbyttet og udviklingen er størst.
TeamGym
TeamGym
Om opholdet

I konkurrence med dig selv

Hvis du ikke er bekendt med både dine styrker og svagheder, bliver det virkelig svært at få store point på tavlen. Derfor hjælper vi dig med at udvikle dine talenter, imens vi udbedrer eventuelle mangler. Uanset hvor store eller små, de er. Det handler nemlig ikke om at være dygtig. Det handler om at blive det.

 

Teamgym på Ollerup

En gammel joke hedder, at jo mere man øver sig, desto mere heldig bliver man. Altså: Der er en klar sammenhæng mellem timerne, man bruger i hallen, og den udvikling, man oplever. Alligevel kan du sagtens være frustreret efter sæsonens afslutning over, hvor forholdsvis lidt fremskridt, du har gjort. Det er præcis det, vi hjælper dig med at undgå, når du starter på TeamGymlinjen på Ollerup.

Du er naturligvis undskyldt for at tænke, at konkurrencegymnastik kun handler om at vinde medaljer. Her handler det om at skabe lige nøjagtig de forudsætninger, det kræver at vinde medaljer. Og det er ikke det samme. Derfor handler det heller ikke om dit niveau, når du ankommer, men om den udvikling, vi kan skabe undervejs. Nogle af vores elever har aldrig rørt en fiberbane før, og andre er landsholdsgymnaster. Når niveauet spænder så bredt, er det fordi, det handler om at justere din kurve opad, så du ligger i konkurrence med dig selv fra i går. Det er alligevel også den fedeste konkurrence at vinde!

 

Fordybelse – både forår og efterår

I efterårssemestret tager vi et dybt dyk ned i din personlige udvikling og løfter dit specifikke niveau i alle Teamgyms elementer. Vi afslutter semestret med vores eget (frivillige) mini-stævne “Ollerup Open”. Både din springteknik, din styrke, hvordan du træner og mange, mange andre fokuspunkter er centrale emner, som vi grundigt gennemgår i løbet af efteråret, hvor du også i forårssemestret vil fokusere på holdtræning. Hvis du ønsker at deltage i den officielle DM-konkurrence, vil du primært træne rytmegymnastik i foråret, så du bliver så konkurrenceklar som muligt.

De to semestre ligger i naturlig forlængelse af hinanden. Under begge semestre tilbyder vi træner- og lederuddannelse / LUP (Læring, Udvikling og Perspektivering). Her kobler vi teori og praksis i forhold til din personlige udvikling som gymnast og/eller som træner. Du får bl.a. en DIF Træner 1-uddannelse og mulighed for at få uddannelsen Springsikker. Og hvis du deltager på begge semestre, får du mulighed for at specialisere din uddannelse yderligere.

TeamGym på Ollerup
TeamGym elev
TeamGym elev

Elever

Hvem tager på opholdet

Udvikling uanset niveau

På Teamgym er der plads til alle, der tør forsøge at blive bedre til gymnastik. Vi er ligeglade med dit niveau, når du ankommer – for du er på et helt andet niveau, når du tager herfra. Hvis du er klar på at give din gymnastik en skalle, blive klogere på dig selv og lære at træne effektivt, fokuseret og i din udviklingszone, passer du perfekt ind på TeamGymlinjen. Vi har i forvejen elever fra hele verden, som kommer med nøjagtig dette mål – og som når det. Det kan du også. Uanset hvilke forudsætninger du har.

TeamGym handler om at skabe den størst mulige udvikling af dig som gymnast. Hvor flere af vores andre fag tager afsæt i foreningsgymnastikkens traditioner, går TeamGym lidt mere struktureret til værks. Her er spørgsmålet til dels: Hvad giver point på tavlen, når vi indtager både trampolin, pegasus, fiberbane og rytmegulvet – inklusiv alle de momenter, som giver serien et ekstra kick. Og i højere grad: Hvad skal der til for at gøre dig så dygtig som muligt? Det lyder måske lidt firkantet, når man taler om konkurrencegymnastik – men det er det ikke. Det handler nemlig om lære dig at udnytte lige præcis dit talent bedst muligt.

Dit udbytte

Hvad får du på Teamgym?

Som elev på Teamgym på Ollerup får du:

  • En skarpt fokuseret gymnastikuddannelse med din egen læring i fokus
  • Forbedrede evner til selv at videreudvikle dig som gymnast – uanset de forhold, du kommer hjem til
  • Den instruktion, feedback og modtagelse, der hjælper dig med at nå dine springmål 
  • Udarbejdet en adfærdsprofil og får redskaber til Teamdannelse
  • Et vanvittigt fedt fællesskab, hvor vi fejrer succeser sammen – både personlige og som hold

 

Og så får du naturligvis også det, som måske er allervigtigst – en samlet oplevelse, du aldrig glemmer. Du får Ollerups højskoleliv med det sociale, arrangementerne, det historiske, det festlige, grineflip, vabler, reflektioner og et netværk, der rækker langt, langt ud over vores gamle, unge højskoles vægge. Du bliver en del af noget større. Ligesom landsholdet. Det lyder måske lidt frelst, men lige pludselig, når du står i arenaen, sidder i spisesalen eller kommer tilbage efter weekenden, ved du, hvad det betyder. Vi er Ollerup – og det kan du også blive.

Er du frisk på det?

TeamGym video thumb

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen

Tilmeld besøgsdag

Tilmeld dig en af vores besøgsdage, og mærk hvordan din hverdag kan se ud på Ollerup. Og få stillet alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

Mød din måske kommende underviser, se dine faciliteter og oplev den helt særlige stemning på Ollerup. 

Kom på besøg - Book en rundvisning