Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Rytme

Rytme er liv glæde amazing mig ollerup

Det ser så let ud. Når musikken laver arbejdet for dig, du er i perfekt flow og din serie går nøjagtig, som den skal. Og det er faktisk let. Det er det velfortjente resultat af alle timerne i træningssalen – hvor det ikke altid var så let.
Rytme og dans
Rytme og dans
Om opholdet

5, 6, 7, 8...

Som elev på Ollerups rytmelinje bliver du en del af et stort, samlet fællesskab med rytmegymnastikken i centrum. Du lærer at se bevægelse i nye perspektiver og får tid til virkelig at nørde detaljer. Rytmegymnastikken er et af Ollerups hjertebørn, og gennem et helt århundrede har vi arbejdet på at skabe undervisning af absolut højeste karat. Vores professionelle undervisere finder din udviklingszone, og gennem gentagelse, feedback, sved og grin hæver vi dit fysiske og teoretiske niveau – uanset hvorfra, du starter.

Og lige præcis udviklingszonen er vigtig. Den er “the sweet spot” – der, hvor undervisningen er svær uden at være uoverkommelig. Der hvor du får maksimalt udbytte. Udover en masse virkelig lækker gymnastik, får du også en stærk teoretisk baggrund, der styrker dig som udøvende gymnast og som underviser. Vi ser bevægelse i helikopterperspektiv, udforsker forskellige tematikker i bevægelse og hjælper dig med at finde præcis det fokus, som sætter strøm til din motivation.

 

Fra teori til kompetence

Ved at finde netop din retning blandt seks forskellige temaforløb bliver du klogere på din egen krop, på bevægelsesteori og på, hvad rytmegymnastik præcis er for dig. Du får mulighed for at afprøve og vælge imellem temaforløbene “Den Funktionelle Krop”, “Den Tekniske Krop”, “Den Udtryksfulde Krop”, “Den Musikalske Krop”, “Den Lærende/Undervisende Krop”, og “Den Udforskende Krop”. Det betyder, at du får en grundig, teknisk og praktisk indføring i, hvordan du kan bruge din krop og dine bevægelser til at sammensætte harmonier og udtryk. Hvis det lyder nørdet, har du fuldstændig ret. Det er super nørdet og helt vildt fedt.

Den rene Rytmelinje afvikles kun i forårssemesteret. Som elev i efterårshalvåret får du dog en enestående mulighed for at udvikle dine motoriske og tekniske kompetencer på linjefaget Rytme&Dans. Her får du både den specialiserede rytmetræning og en indføring i, hvad dansen og rytmegymnastikken har til fælles – og hvad der adskiller dem. Efterårssemestret giver dig derfor både bredere kompetencer og et bedre grundlag for at vælge det rigtige valgfag i forårshalvåret, hvor de to linjer igen kører.

Rytme på Ollerup
Rytme elev
Rytme elev

Elever

Hvem tager på opholdet

Få rytme, bredde og dybde

Ollerup modtager hvert år rytmegymnaster med ambitioner om verdenshold, rephold og elitehold. Vi har brugt lang tid på at gøre vores elever dygtige, og netop derfor ved vi præcis, hvordan den opgave skal løftes. Samtidig byder vi ligeså mange langt mindre erfarne gymnaster indenfor, fordi gymnastik og rytme ikke er forbeholdt eliten. Og fordi vi ved, hvor vild en transformation man kan nå på et højskoleår. 

Netop fordi Ollerup har så lang erfaring i rytmegymnastik, modtager vi også hvert år en række internationale elever, som ønsker et semester eller et år, hvor de dykker dybt ned i bevægelsesteori, dans og rytme. Ligesom med alle vores danske elever får de præcis det, de søger – og meget, meget mere. Dit rytmeniveau vil rykke sig markant. Og i højskolelivets intense, fede, sociale, svedige dagligdag kommer du også til selv at rykke dig. 

Dit udbytte

Hvad får du på Rytmelinjen?

På Ollerups rytmiske gymnastiklinje får du:

  • Rytmeundervisning og -undervisere i absolut særklasse
  • Brede og dybe bevægelsesteoretiske og praktiske kompetencer i rytmisk gymnastik
  • Mulighed for at udvide dit ophold med en lederuddannelse i idræt og gymnastik
  • Et socialt miljø, der brænder ligeså meget for gymnastikken, som du gør

 

Vigtigst af alt, så får du Ollerup med i bagagen. Et netværk af almindelige og ualmindeligt gymnastikinteresserede, spændende mennesker, som du har lært at kende igennem dit ophold. Vi er verdens ældste gymnastikshøjskole, og det er vi blevet ved at skabe oplevelser, du husker, og ved at hjælpe både dig og vores andre elever med at finde en plads i fællesskabet.

Det lyder måske lidt højpandet – men det er det virkelig ikke. Det er træninger, skiture, grineflip, vabler, fællessang, frustrationer, glæder, svedigt træningstøj, og alt det, der følger med højskolelivet. Ollerup er 100 års historie, 50 par H2O-klipklappere i spisesalen og 200 vandflasker ved arenaens væg. Ollerup er gymnastik, og hvis du gerne vil rytmegymnastikken, er Ollerup helt sikkert også noget for dig.

Vi glæder os til at se dig.

Lærere dans og rytme

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning