Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Rytme & Dans

det til at se nemt ud styr på teknikken den bedste undervisning dit livs oplevelse det bedste fra begge verdener

Få det bedste fra to verdener! Siden 2019 har efterårssemestrets undervisning i rytmegymnastik og dans været under samme paraply. Der er lige så mange forskelle, som der er ligheder. Du får det hele med.
Rytme og dans
Rytme og dans
Om opholdet

Det bedste fra begge verdener

Ollerup har en lang og stolt tradition for rytmegymnastik, men har også dansen i skarpt fokus. De to genrer er gode venner. For de handler begge om bevægelse, styrke, koordination og smidighed. De sammenkobler teknik og æstetik, gør dig stærk og mere hjemmevant i din krop, og giver dig ikke kun kontrol over dine bevægelser, men også en bevidsthed omkring dine bevægelsers udtryk. Om efteråret på Ollerup kan du smage på det bedste fra begge verdener, inden du i foråret vælger at specialisere dig – og det er der mange, der har glæde af.

Du bliver trænet, udfordret  og inspireret af vores virkelig dygtige undervisere på begge linjer. Det kommer ikke alene til at udvide din horisont og din teknik som udøver, men også som instruktør eller koreograf. Vi udforsker forskelle og fællestræk, og afprøver dem allesammen i praksis, så du bliver endnu mere bevidst om kvaliteten i de forskellige bevægelser – og hvilken retning din træning skal gå. Vi reflekterer, afprøver og gentager, så du kommer stærkere og klogere derfra – uanset hvor, du bagefter vil hen.

 

Når bredde er dybde

I løbet af efteråret får du også mulighed for at bruge dine erfaringer under en praktikperiode på en efterskole, hvor du kan indtage rollen som underviser og teste alle dine nye erfaringer og indtryk på en gruppe unge gymnaster og dansere. Når efterårssemesteret slutter, er du markant bedre klædt på som udøver, men du har også oparbejdet en ny, bred undervisningserfaring, som du kan tage med dig enten på Danse- eller Rytmelinjen, eller når du bevæger dig videre fra opholdet.

Uanset hvilke af de to verdener du kommer fra, er det en klar fordel at have prøvet kræfter med begge dele. Du vil opleve, at en bredere viden kan være en dybere kompetence. Hvor rytmegymnastikkens formål, friheder og indskrænkninger måske er anderledes end dansens, kan dens træningsbaggrund og teknikker styrke dine kompetencer som danser. Samtidig kan dansens frihed og fortolkningssprog løfte din karriere som rytmegymnast og -træner. Både mens du er her på Ollerup, og når du er færdig, vil du opleve at have flere redskaber i din kropslige værktøjskasse end andre. Og så vil du have en masse fede oplevelser med – både fra træningssalen og fra resten af vores gamle, unge højskole.

Rytme på Ollerup

Elever

Hvem tager på opholdet

Skab de vigtigste erfaringer

Hvis du nyder at bevæge dig til musik, ønsker at blive dygtig til det og kan forestille dig at træne i nogle af landets bedste faciliteter under nogle af de dygtigste undervisere, er Dans/Rytme noget for dig. Hvis du samtidig har lyst til at kaste dig ud i en social hverdag med arrangementer, hygge, fordybelse, leg og super fed, daglig træning, så er vi helt sikre på, at du vil føle dig hjemme på Rytme/Dans og ikke mindst på Ollerup.

Det er ingen hemmelighed, at Ollerup er vokset op med rytmisk gymnastik. Vi har brugt et århundrede på at skabe en idrætshøjskole, hvor gymnastik og bevægelse er centrum for vores helt fantastiske højskoleliv. I alle disse år har vi udvidet vores repertoire, slebet kanter og udviklet os, så vi idag kan levere præcis den træning, oplevelse og udvikling, vores elever søger. Du behøver altså ikke være ekspert ved semesterstart – det skal vi nok hjælpe dig med at blive. Hvert eneste år er det en udviklingsproces, som vi nyder at arbejde med, når vi arbejder på at holde undervisningens niveau i absolut særklasse.

Og det er stadig fedt hver eneste gang, vi tænder musikanlægget.

 

Dit udbytte

Hvad får du på Rytme/Dans?

På Ollerups Rytme/Dans-linje får du:

  • Exceptionel rytme- og danseundervisning fra fabelagtige undervisere.
  • Mulighed for praktisk undervisningserfaring gennem en praktikperiode på efterskole
  • Venner, der brænder ligeså meget for gymnastikken, som du gør
  • Et bredt bevægelsesteoretisk grundlag for den praktiske træning

 

Vigtigst af alt, så får du Ollerup med i bagagen. Et netværk af både ganske almindelige, og ualmindeligt gymnastikinteresserede, spændende mennesker, som du har lært at kende igennem dit ophold. Vi er verdens ældste idrætshøjskole, og det er vi blevet ved at hjælpe elever med at finde en plads i fællesskabet igennem gymnastik. Nærmere bestemt gennem træninger, skiture, grineflip, vabler, fællessang, frustrationer, glæder, svedigt træningstøj og alt det, der følger med højskolelivet. Ollerup er 100 års historie, 50 par H2O-klipklappere i spisesalen og 200 vandflasker ved arenaens væg. Ollerup er gymnastik, og hvis du gerne vil rytmegymnastikken, er Ollerup helt sikkert også noget for dig.

Vi glæder os til at se dig.

 

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning