Cookie- og privatlivspolitik  |  Forretningsbetingelser

Dans

Dans er levende elegant personligt sindsygt fedt liv

Finder du ro, når du forsvinder ind i musikken? Musik og bevægelse er en del af os alle, både når bassen banker, og når takterne glider væk. På Ollerup kan du træne bevægelse, koreografi, koordination, styrke og teknik, og blive en af dem, der får det til at se let ud.
Dans
Dans
Om opholdet

Danselinjen på Ollerup

Du kender følelsen, når kroppen bestemmer sig for at lave lyd om til bevægelse. Når du rammer en tilstand af flow, hvor din krop bevæger sig selv, og hvor du er en passager i den harmoni, der opstår mellem bevægelse og musik. Det lyder måske lidt højtflyvende, men det er netop følelsen af harmoni og flow, der gør dans så sindssygt fedt. Den tilstand skal vi bevæge os rundt i, når du kommer på Danselinjen på Ollerup.

Det kræver teknik og styrke at blive en dygtig og alsidig danser, og det kræver ambition og benhårdt arbejde at nå dertil. Det handler ikke kun om koreografi og trin. Det handler om at bruge sin krop som et værktøj, der kan forme og tilpasse sig. På danselinjen skal vi udforske udtryk, vise personlighed og udforske. Vi skal arbejde med æstetik og opleve rytmer, der får kroppen til at sitre og arbejde koncentreret. Vi skal arbejde med at få fuldt ejerskab over vores krop og kreativitet; At finde forbindelser, sætte bevægelser sammen, lave billeder og skabe dans. 

 

Verden er vores spejlsal

Vi kommer naturligvis til at svede, men det er ikke vores mål. Vores mål er at udvikle os i vores kropsbevidsthed. Det er forskellen mellem undervisning og træning. Vi arbejder og træner i vores haller og sale på Ollerup, men vi tager også dansen med ud i verden for at søge inspiration og refleksion. Vi skal i teateret, vi skal diskutere og fordybe os, vi skal opleve forestillinger og få vores tanker og bevægelser til at gå nye veje. Vi skal lære at omsætte historier og følelser til bevægelser og billeder. Og så skal vi nyde hver vores oplevelse af dans og koreografi. Vi skal nørde – og vi skal blive dygtigere.

“Dans som træningsform er ikke det samme som dans til et opvisningsgulv eller til scene. Vi laver dans til scene. Med røg, fordybelse, forundren og indtryk, der sætter sig fast.”

Dans handler om at skabe en oplevelse for os selv, men også om at kunne formidle til sit publikum gennem sin krop og dens bevægelser. Det kræver en stærk og intelligent krop, og det er præcis det, du får på danselinjen på Ollerup. Du kommer til at styrke din kropslige bevidsthed og lære, hvordan du kan formidle informationer og budskaber med din krop – så din modtager forstår det budskab, den følelse eller den historie, du gerne vil viderebringe. Det er teknisk, ja… Men det er spændende, sjovt og berigende at arbejde med dansen og dens sprog.

Dans på Ollerup
Dans elev
Dans elev

Elever

Hvem tager på opholdet

Dans om foråret

Danselinjen er for dig, der elsker at danse, og gerne vil tage det 3 nøk opad. Den er til dig, der gerne vil finde ud af, hvad du kan gøre med din krop. Dig, der ønsker at blive dygtigere til at bevæge dig. Og dig, der ønsker at blive rytmisk og teknisk dygtig, imens du nyder verdens bedste højskoleliv på verdens ældste gymnastikhøjskole. 

“Danselinjen er for dig, der vil lære dans. For dig, der vil have kuldegysninger undervejs. For dig, der gerne vil udtrykke dig personligt og kropsligt, og for dig, der gerne vil have det fundament, der kan lede til et professionelt eller semiprofessionelt liv med dans.”

På Danselinjen er der forskel på forårs- og efterårssemestret. I efteråret har vi nemlig slået os sammen med rytmisk gymnastik i linjen Rytme&Dans. Det betyder, at vores efterårselever får mulighed for at blive inspireret og lære fra begge verdener. På det grundlag får vores elever bedre mulighed for at vælge det rigtige linjefag om foråret. De har nemlig lige så mange fællestræk, som de har forskelle. Desuden er der kun i efteråret mulighed for praktik, og vi kan derfor sende elever ud, som er godt klædt på til at undervise i både rytme og dans.

Dit udbytte

Hvad får du på Ollerups danselinje?

 På danselinjen bliver du eksponeret for en lang række forskellige dansegenrer og -teknikker. Du får tid til at gå i dybden med detaljer, skabe nye forståelser og få skarp, motiverende undervisning i fantastiske omgivelser. Kort sagt får du:

  • Undervisning af erfarne, professionelle dansere
  • Ollerups helt fantastiske faciliteter 
  • Erfaring i at undervise på et teknisk højt plan
  • Bredere og dybere forståelse af dansens mange elementer
  • En rytmisk, teknisk dygtig og fysisk stærk krop
  • Høj kvalitet og udvikling i hver eneste træning

 

… Og så får du naturligvis alt det, vores helt uforlignelige højskoleliv kan give. Du kender til Ollerup, og du ved nok, at vi både er verdens ældste idrætshøjskole, og måske endda at vi faktisk er ret dygtige til dans, rytme og gymnastik. Når du starter på vores gamle, nye skole, vil du også opleve, at vi har verdens måske bedste dagligdag. 

Hvis du stadig ikke er overbevist, må du meget gerne tage os på ordet – du kommer aldrig til at fortryde det. Hvis det ikke er nok, skal du selvfølgelig være velkommen til at kontakte os eller komme på besøg, så du selv kan opleve, hvad vi mener.

Vi glæder os til at lære dig at kende.

Valgfag

På Ollerup tilbyder vi en bred vifte af både kreative og mere fysiske valgfag.

De ikke-sportslige valgfag kalder vi ganske enkelt Valgfag, og dem har du to timer om ugen. De fysiske valgfag kalder vi Idræt, og dem har du enten to timer (forår) eller fire timer (efterår) ugentligt.

Valgfag

Højskolefag

De, der lever sammen, lærer sammen!

Som højskoleelev har man nogle højskolefag, som tager afsæt i det fællesskab, der er på Ollerup.

Højskolefag

Hverdagen på Ollerup

Som elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup sammensætter du i høj grad selv dit ophold. Du vælger nemlig selv cirka halvdelen af dine ugentlige undervisningstimer, så du kan være sikker på, at dit ophold er faconsyet lige præcis til dig.

Hverdagen
Kom på besøg - Book en rundvisning