Ollerup for Mangfoldighed

Vi tror på broer – ikke isolerede øer

Vi bryder os ikke om, hvordan der i dag tales om OS og DEM. I Danmark har vi en lang tradition for at tænke VI, og her på Ollerup har vi en stærk tradition for at leve og lære sammen på tværs af kulturer og alle mulige andre forskelle. Vi ved, at VI bliver stærkere, jo bedre VI kender hinanden.

Vi synes, at vores højskole bliver rigere og bedre af, at flere kulturer og nationaliteter går i skole sammen, og derfor kunne vi godt tænke os flere elever med mellemøstlig, arabisk eller muslimsk baggrund. Er det dig? Eller kender du en? Så læs videre

Okay, fedt nok - men hvad skal jeg med det? 

Du skal selvfølgelig have de bedste måneder i dit liv, hvor du får lov til at dyrke dine interesser og opleve skole på en helt ny måde!

En højskole er en skole for unge voksne (over 18 år), hvor man bor på skolen i typisk 5 eller 10 måneder. Det betyder, at der opstår et stærkt fællesskab mellem unge fra hele landet og hele verden.

Meningen med højskole er, at du gennem undervisning i dine interesser og i særlige højskolefag bliver nysgerrig på at forstå verden omkring dig, mennesker omkring dig – og dig selv. På den måde får du også et stærkere grundlag for at komme godt igennem en uddannelse eller ind på en arbejdsplads.

På en højskole er undervisningen tilrettelagt uden eksamener og karakterer. Hos os er det dog muligt at tage uddannelsen som Personlig Træner, som afsluttes med eksamen.

Som elev skal du vælge et linjefag. Du kan vælge mellem:

Sundhed & Fitness (bliv Personlig Træner) – Politi (bliv klar til Politiets optagelsesprøve)

Dans & RytmeParkour & FreerunningSpringgymnastikOllerupHubster

 

Lidt praktiske oplysninger

Ollerup er en højskole med stor faglighed og høj mødedisciplin, som arbejder for aktivt medborgerskab. Skolen er som udgangspunkt alkoholfri – der må kun nydes alkohol på skolen under særlige omstændigheder, hvor skolen er vært ved et arrangement (ca. fem arrangementer pr. semester). 

Vi er en højskole med mange internationale elever. Du behøver derfor ikke at være god til dansk, hvis du til gengæld er stærkere på engelsk.

For at gå på højskole skal du fylde 18 år, inden kurset slutter – altså inden 15. december 2019.

Interesseret i at vide mere? Send en mail til lærer Morten Andersson: ma(at)ollerup.dk