Ollerup for Mangfoldighed

Vi tror på broer – ikke isolerede øer

Vi bryder os ikke om, hvordan der i dag tales om OS og DEM. I Danmark har vi en lang række traditioner for at tænke VI. Vi ved, at et VI bliver stærkere jo bedre vi kender hinanden, hinandens kulturer og hinandens traditioner. 

At gå på højskole er en særlig dansk tradition - og ikke mange kender denne mulighed og skoleform. Vi har derfor søgt projektmidler til væsentlig at reducere prisen for et højskoleophold, for en gruppe unge mennesker, som kunne have lyst og mod på at gøre sig erfaringer med denne form for skole. 

Vi synes at vores højskole bliver rigere og bedre af, at flere kulturer og nationaliteter går i skole sammen. Vi kunne godt tænke os elever med mellemøstlig, arabisk eller muslimsk baggrund. Er det dig? Eller kender du en?

 

Et efterårsophold koster 36.210 kr., ved hjælp af fondsmidler er din pris:

Ollerup-fonden:                   12.000 kr. pr. elev

FFD-projektmidler:              12.000 kr. pr. elev

Total udgifter for dit ophold:                       12.210 kr.

For 5 måneder inkl. al undervisning, kost, logi, dagsture og udflugter m.m.

Om Ollerup

Gymnastikhøjskolen i Ollerup har lavet højskole siden 1920. I alle årene har bevægelse og dialog på tværs af nationaliteter og kulturer været særligt i fokus. Vi er en højskole med stor faglighed, høj mødedisciplin og arbejder for aktivt medborgerskab. 

Højskolen er organiseret i en struktureret hverdag med demokratiske elevudvalg, som har indflydelse på hverdagen og undervisningen. På en højskole er undervisningen tilrettelagt uden eksamener, karakter og og test. Skolen er alkoholfri - og der må kun nydes alkohol på skolen under særlige omstændigheder, hvor skolen er vært ved arrangementet (ca. 5 arrangementer pr. semester). Tilstedeværelse eller påvirkning af alkohol uden for disse arrangementer er øjeblikket bortvisningsgrundlag. 

For at gå på højskole skal du fylde 18 år inden kurset slutter, dvs. du skal være fyldt 18 år inden den 17. december 2020.

Højskolen har et stærkt internationalt miljø. Du behøver derfor ikke have et fuldt udviklet dansk-sprog, hvis du til gengæld er stærkere på engelsk. 

 

Som elev skal du vælge mellem et linjefag. Du kan vælge mellem:

Al-sehna wa al.layaga al-badanyiah (Sundhed og Fitness)

·       Tosbeh moderreb shakhsi (bliv personlig træner)

Parkour (Parkour)

Al-rags (Dans)

Al-tanhdeer limadrasat al-shorta (Forbedrende kursus til politiskolen)

Jombaz (Gymnastik)

 

Praktikmuligheder efter højskole

En højskole har mange praktiske opgaver, der skal løses - og højskolen rummer en meget stor gruppe medarbejdere inden for administration, køkken, praktisk afdeling og rengøring. Vi vil undersøge mulighederne for, hvis der er gensidig interesse i det, om du evt. kan fortsætte og afvikle en praktikperiode på højskolen - efter endt semester som elev. 

 

Hvis du er nysgerrig anbefaler vi et besøg eller et telefonmøde. Kontakt Morten Andersson, MA(at)ollerup.dk for at vide mere om ovenstående, eller aftale et besøg eller telefonmøde.