TILFÆLDE AF COVID-19 PÅ OLLERUP 

18. december 2020

Gymnastikhøjskolen i Ollerup har netop sagt farvel til det største elevhold på et efterårskursus siden 1980’erne.

Det har været et godt kursus – om end stærkt påvirket af COVID-19 situationen.

Sidst i maj måned modtog vi elever igen efter forårets nedlukning, og siden det tidspunkt har vi kun haft et tilfælde, hvor to elever var smittet med corona på skolen.

Hermed kan vi sige, at både elever og ansatte har været gode til at overholde retningslinjer og sikre, at kurser kunne gennemføres.

Torsdag d. 17/12 efter morgensamlingen sluttede efterårskurset, og ca. 1 time efter fik vi besked om, at to internationale elever, der var rejst hjem på det tidspunkt, var blevet testet positive.

Vi informerede straks alle, der har været elever på efterårsholdet, og ansatte om situationen, som medførte stor grad af testning. Testningen viser, at der desværre er smittede blandt både elever og få ansatte.

Vi har fulgt myndighedernes retningslinjer undervejs, og i dag har vi modtaget påbud fra Styrelsen for patientsikkerhed, om at vi nu skal betragte alle ansatte og de netop hjemrejste elever som nære kontakter. Ansatte og elever har derfor fået besked om at gå i selvisolation og blive testet på 4. og 6. dag for sidste kontakt.

Vi er meget ærgerlige over, at et ellers godt semester skal ende sådan her, men vi håber, at alle får en god jul trods alt.

Uffe Strandby