IMG_20180801_121504.jpgBastian er 20 år og kommer fra Amager, og har erfaring
med at udøve og undervise i parkour. Han er startet på højskolens parkourlinje i efterårssemesteret 2018, men
håber på at få meget mere ud af opholdet end træning. 
 

Hvad lavede du før, du startede? 

Lige før jeg kom, har jeg haft sabbatår i et år, hvor jeg har
rejst rundt, og jeg har arbejdet lidt som parkourunderviser.
Og så har jeg en gang imellem taget en lille spontan rejse et eller andet sted hen. Før det gik jeg på HTX inde i København
på matematik og IT-linjen, en rigtig nørdelinje, slet ikke
noget folk ville krænge på mig normalt.

 

Hvorfor valgte du Ollerup?

Jeg kender Ollerup fra nogle parkour-events i forvejen, og jeg kender Jonathan og Didi, som underviser. Jeg har overvejet det et stykke tid, så fik jeg lige muligheden, og så tænkte jeg "jo, hvorfor ikke?".

 

Hvilke overvejelser gjorde du, inden du startede? 

Jeg tænkte for det første, om det var ligesom efterskole, og om det var noget, der kunne minde om det. Efterskole for mere voksne mennesker. Så tænkte jeg også, om det var det bedste for mig lige nu, eller om der var andre ting, der måske kunne være mere forberedende til videre studie eller andet bagefter. Men så tænkte jeg, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle det næste halve år alligevel, så jeg kunne lige så godt tage herover i stedet for bare at sidde derhjemme foran tv'et.

 

Var der noget du frygtede, inden du skulle starte?

Måske lidt at jeg ville savne et eller andet derhjemme eller føle, at jeg ikke når noget bestemt derhjemme. Men jeg har lidt planer om at tage hjem og arbejde bagefter, og så tjene lidt penge og tage ud og rejse til slut på mit andet sabbatår.

 

Hvad var dine tanker om parkour på Ollerup, inden du startede?

Jeg vidste godt, at Jonathan og Didi, der underviser, er rigtig dygtige, men jeg vidste ikke, hvordan parkour skulle foregå, fordi Jonathan har forklaret, at han griber parkour an igennem leg i stedet for den mere traditionelle undervisning, som jeg er vant til. Så jeg var meget nysgerrig på, hvordan han ville gøre det.

 

Hvordan er starten på semesteret gået ind til videre?

Jeg synes, det er vildt sjovt, og jeg synes både til parkour og generelt på skolen, at alle folk er vildt nice, og der sker hele tiden noget. Så man har slet ikke lyst til at tage hjem, man vil bare gerne blive her og få det bedste ud af det. Det er jo heller ikke så længe igen, så man vil gerne have det meste ud af det og ikke spilde tiden. Og det der med, at man skal gå i skole, det er fuldstændig ligegyldigt hvor gammel man er eller hvor ung man er, så får man et eller andet ud af, at der er nogen, der fortæller mig, hvad jeg skal gøre, selvom det er noget, jeg normalt ikke ville gøre. Så derfor kan man nogle gange få åbnet nogle tanker og sige, okay, jeg prøver det her, selvom jeg normalt ikke ville gøre det. Jeg synes det er vildt fedt, og vi laver hele tiden et eller andet sjovt. Og hvis man ikke laver et eller andet sjovt, så finder man på noget sjovt at lave.

 

Hvad håber du på at få ud af opholdet? 

Jeg håber på at kunne lære mig selv bedre at kende, så jeg ved, hvad jeg skal og vil i verden, hvad mit mål skal være, og hvad jeg gerne vil have ud af min tid. Og jeg håber på lidt at vokse som menneske på en måde og at blive bedre til at omgås forskellige mennesker. Også mennesker man normalt ikke ville omgås med, fordi man bor så tæt, at man bliver nødt til det her. Det synes jeg normalt, jeg er god til, men jeg vil gerne blive bedre til det, og det synes jeg er ret god træning her. Det er nok det, jeg mest tænker, men jeg vil selvfølgelig gerne blive bedre til parkour også. Det er også en stor ting og en stor grund til, at jeg har valgt det selvfølgelig. Men en anden stor ting ved det, er det sociale og mig selv.