banner-01.jpg

12-taller og Guldmedaljer

Her på Gymnastikhøjskolen i Ollerup er vi rigtig glade for vores køkken. Først og fremmest synes vi, at deres mad smager dejligt. Dertil hjælper de altid med et smil, hvis det lige brænder på, når vi har travlt. Og så er de super dygtige!

Derfor skal det også nævnes, at køkkenet har haft 3 elever som alle har fået guldmedalje og 12-tal for deres praktiske eksamen, afsluttende opgave og mundtlige forsvar. Det drejer sig om Louise Kromann Jensen, Tine Otzen Bohsen og Janne Mørkenborg Skræp.

12025553_10153730926394954_1486411369_n.jpg

Her på billedet ses Tine (tv) og Janne (th)


Uddannelsen varer 3 år og er en erhvervsuddannelse, hvor skoleopholdet foregår på Svendborg erhvervsskole – ”Mad til mennesker” hedder linjen. Både teoretisk og praktisk bliver de rustet til at arbejde i et institutionskøkken.

Eksempelvis indeholder undervisningen:

  • Afprøvning af diverse metodikker i køkkenet
  • Hygiejne
  • Sammensætning af menuplan
  • Ernæringsmæssige krav til forskellige målgrupper (sygehus/børnehaver/skoler/ældrecentre osv.)
  • Herunder de 10 kostråd, udregning af energibehov, anbefalet energifordeling indenfor de forskellige målgrupper
  • Kostens sammensætning og indhold af vitaminer og mineraler
  • Diverse diætformer

I køkkenet her hos os bliver de oplært i alle afdelinger:
  • Grøntafdeling (alle former for grønttilberedning – salater, frugtfade osv.)
  • Bageafdeling (bager alt brød – rugbrød/franskbrød/kager)
  • Den varme afdeling (laver middagsmaden)
  • Den kolde funktion: (forbereder aftensmad til eleverne, laver sandwich, mad til børnehaven, sørger for anretninger til kurser i huset)
  • Opvaskeafdeling. (ansvaret for spisesalen og alt opvask i løbet af dagen)
  • Menuplanlægning og varebestilling
  • Rengøring
12016609_10153730926419954_973900180_n.jpg

Guldmedaljerne vises frem!

Vi ønsker dem stort tillykke!