banner-01.jpg

Fotokommunikation

– Storytelling på Ollerup

Linjen starter august 2018

Er du ikke bange for fremmede mennesker? Så er fotokommunikation på Ollerup nok noget for dig!

Brug dit kamera som en nøgle. Inviter dig selv indenfor hos din ukendte nabo. Kom hjem med et fantastisk portræt, en historie og måske en ny ven. Lær om hvordan lyset fra et lille vindue kan være smukkere end de største og dyreste studielamper. Lær at føle, snakke, mærke, elske og hade fotografiet. Det er en rejse ind i en hel ny måde at se verden og de mennesker der bor i den på. Grib chancen og ryk dig selv - bliv fotojournalist.

Følelse, fornuft og humor
Fotografi er et sprog og en bestemt måde at udtrykke sig på. På Ollerup ønsker vi at lære dig at spotte den gode historie i mængden og formidle den med brug af følelse, fornuft og humor. Journalistik handler i største grad om at afdække et vigtigt emne og finde ind til kernen af problemstillingen. Herefter skal historien formidles via billeder, så beskueren overraskes, forundres eller provokeres. Vi kombinerer teori og praksis i en højskoleramme, hvor du skal udforske fotografiets muligheder igennem læring, udvikling og perspektivering.

Fotokommunikation på Ollerup
Vi går i dybden med foto,kommunikatiuon, journalistik og samspillet, hvor de forenes og beriger hinanden. Vi skal lave reportage-, portræt-, studie-, sports-, kunst- og reklamefotografi, som vi behandler og manipulerer. Der bliver ord, skrevne, talte og levende i flere genrer. Alt forener vi i fortællinger med faste og levende billeder på flere platforme. Vi stiller dig opgaver, hvor dine evner og grænser bliver udfordret og rykket.

Linjefaget er udviklet i samarbejde med fotograf Daniel Rye, som også bliver en af gæsteunderviserne.

Du får både fotokommunikation og en sidelinje
Fotokommunikation på Ollerup er et linjefag man følger samtidig med et af skolens andre linjefag. Du kan derfor vælge frit mellem vores linjefag, hvortil du følger et særligt kursusforløb i fotojournalistik. Du kan med fotojournalistik udforske de historier, som gemmer sig indenfor det linjefag, som du har interesse i. Du kan også vælge at lave en reportageserie, portrætserie eller måske noget helt andet indenfor et valgfrit emne.

Gæstelærer: Daniel Rye

Daniel.jpg


Undervisere på Fotojournalistik

Vores undervisere er kompetente folk, som har mange års erfaring med fotografering og journalistik. Dette er en unik chance for dig, som måske tænker på at arbejde eller vælge et studie med medier eller journalistik. På Ollerup kan du prøve det af, samtidig med at du kan dyrke din interesse sammen med andre unge mennesker.

Har du lyst til at vide mere om fotojournalistik på Ollerup, så skriv til info@ollerup.dk