banner-01.jpg

Dans

Atletisk, "Groovie" og Teknisk på én gang

På danselinjen tager vi udgangspunkt i moderne/ny dans og hip hop. Vi vil også berøre stilarter som ballet, house, partnering og floorwork.

Vores mål er at udvide din horisont og udvikle dit dansevokabular. Vi ønsker med fokus på kvaliteten og forståelsen af bevægelsen at udfordre dig og styrke dine dansefærdigheder aka kropskontrol. Kroppen er dit redskab så god fysik, bevægelighed og teknik går hånd i hånd - her skal maskineriet smøres på alle måder.

Udover nogle energiske, hårde og sjove timer forlænges linjefaget også ud i teatrene, hvor vi søger inspiration og indbyrdes kan diskutere og fordybe os i indtryk fra forskellige forestillinger.

Danselinjens turné
I forårssemesteret kreerer danselinjen hvert år en ny danseforestilling, som turnerer rundt til forskellige teatre i Danmark. Dette betyder, at danserne får mulighed for at optræde på en scene i professionelle omgivelser, hvor lyd og lys udgør en stor del af helhedsindtrykket. Forestillingen bliver i stor grad lavet i samarbejde med eleverne, hvor deres egen kreativitet og skaberevne får lov at udfolde sig under vejledning af underviserne. Udover danselinjens turné kan forestillingen opleves til skolens årlig samlingspunkt: Elevmødet.

Ved siden af den daglige træning vil du som elev på Ollerup få mere generelle højskolefag såsom Verden og mig, valgfag, foredrag og idræt. Danselinjen deltager også i højskolens tilbagevendende gymnastikopvisninger, hvor vi viser noget af det, som vi arbejder med til daglig på linjen.

Undervisere på Danselinjen er:
Søren Mørkrid Thøgersen

VIDEO

...fra danselinjens danseforestillinger

Disconnected, 2016

Poks Oroh, 2015

Unlimited Body, 2014